Annons

Önskemål om ny cykelväg

Alvesta kommun bör utveckla nätet av cykelvägar i orten Alvesta.
Alvesta • Publicerad 20 augusti 2014

Det är innehållet i ett medborgarförslag från en kommuninvånare som ofta använder cykel.

Det går bra att via cykelvägar ta sig mellan östra­ och västra delarna av Alvesta. Men möjligheten att cykla i nordsydlig riktning är inte alls bra, menar förslagsställaren och konstaterar att Allbogatan-Blädingevägen saknar cykelvägar norr om trafikljusen och söder om infarten mot Hamrarna. Där använder cyklisterna i stället trottoarerna i väntan på cykelvägarna.

Annons

– Vidare vore cykelleder mot Benestad i söder och Lekaryd och Hjärtanäs och Hjärtenholm i norr mycket fint och befrämjande för lusten att motionera och viljan att spara miljö med en cykeltur. Både riksväg 126 och Lekarydsvägen norr om Skogskyrkan är hårt trafikerade och smala vilket gör det både obehagligt och faktiskt också farligt att cykla där, skriver kommuninvånaren.

– Så snälla ni som förvaltar våra skattemedel, se dessa möjligheter som en investering i vår gemensamma tätort och hjälp oss som vill kunna cykla mer och säkrare, avslutas förslaget.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons