Annons

Pengar saknas till investeringar

Problemet att nämnden för samhällsplanering inte har pengar att genomföra tidigare beslutade investeringar var uppe till diskussion i kommunfullmäktige.
Alvesta • Publicerad 1 mars 2012

Dilemmat togs upp i två olika interpellationer inlämnade av Lars-Olof Petersson (S) och Lars-Erik Gustafsson (C).

Lars-Olof Peterssons fråga till kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M) var om han skulle ta upp en diskussion för att lösa problematiken eller om han skulle överlåta till nämnden att prioritera ekonomin framför målen och riskera att investeringarna uteblir.

Annons

Mats Johnsson svarade att han som alla andra förtroendevalda prioriterar utveckling i kommunen och att två tjänstemän arbetar med ett förslag som kan lösa problemet och som ska tas upp i april.

Lars-Erik Gustafsson ställde liknande frågor och fick liknande svar, som han kommenterade:

-Jag hade förväntat mig att det skulle ligga ett beslut färdigt i dag, så att kommunfullmäktige hade kunnat ta ett principbeslut. Läget är allvarligt, det kan knappt vänta. Inget i svaren garanterar att nämnden får kompensation, sade Lars-Erik Gustafsson.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons