Annons

Rafflande show med Abba-tema

Det blev en föreställning i hästväg när Alvesta Ridklubb bjöd på luciashow i går. Under temat Abba visade de prov på fascinerande hästhoppning, dans och teater innan ett stämningsfullt luciatåg avslutade showen.
Alvesta • Publicerad 12 december 2011
Ida Blom och Jenny Pettersson lyckades med sina hästar göra ett samspelat nummer med spegelhoppning till tonerna av Abbas Honey Honey.
Ida Blom och Jenny Pettersson lyckades med sina hästar göra ett samspelat nummer med spegelhoppning till tonerna av Abbas Honey Honey.Foto: Lena Gunnarsson
Ida Blom blev vald till Alvesta Ridklubbs lucia. När luciatåget skred in i ridhuset red hon på Fantazia.
Ida Blom blev vald till Alvesta Ridklubbs lucia. När luciatåget skred in i ridhuset red hon på Fantazia.Foto: Lena Gunnarsson
Tåget med tärnor, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar följde hästarna Tinto och Fantazia, som förde ängeln My Ekbäck och lucian Ida Blom.
Tåget med tärnor, tomtar, stjärngossar och pepparkaksgubbar följde hästarna Tinto och Fantazia, som förde ängeln My Ekbäck och lucian Ida Blom.Foto: Lena Gunnarsson

Luciashowen är ett stående inslag i Alvesta Ridklubbs årliga agenda. När det var dags för årets show i går visade tjejerna inte bara prov på att de kan rida, utan att de också behärskar teater och dans. Ida Blom, Emelie Pettersson, Jenny Pettersson och Sara Blom från ungdomssektionens styrelse hade satt i hop en rafflande show med Abba-tema.

– Abba har blivit kända i gen de senaste åren. Eftersom vi inte tog det som tema förra året, bestämde vi oss för att göra det i år. Vi fyra tjejer har hjälpts åt att göra manus, säger Ida Blom.

Annons

De fyra arrangörerna bjöd sedan på så kallad spegelhoppning. Ett nummer där två hästar åt gången tar sig an likadana hinder, men från två olika håll. Tanken är att det ska se ut som att hästarna syns i en spegel.

– Här ser vi två kärlekspar och två par som är rika och har mycket pengar. Nu kör vi, ropade Jenny Pettersson som tillsammans med My Ekbäck var kvällens programledare.

Till Abbas Money Money Money och Honey Honey visade de upp ett fascinerande spegelprogram med sina hästar. Men i showgänget fanns också åtta yngre tjejer ur klubben. De höll i en samspelad käpphästkadrilj och gjorde en sketch om två personer som blivit strandsatta i ridhuset, men som räddades till tonerna av Abbas hit S O S.

– Vi har övat jättemycket i höst. I åtminstone en månad har vi övat varje helg för att få i hop det här, säger Emelie Pettersson.

Som avslutning på den maffiga luciashowen bjöds publiken på ett stämningsfullt luciatåg, med Ida Blom som ridklubbens lucia 2011.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons