Annons

S och M med likadant budskap

– Vi kom på det först givetvis, skojar Frida Christensen, tvåa på Socialdemokraternas lista.
Alvesta • Publicerad 21 augusti 2014
ingen lekAffischen på Thomas Johnsson, förstanamn på Moderaternas lista, är från förra valet. På den nya ska tillägget ?fortfarande? vara med.
ingen lekAffischen på Thomas Johnsson, förstanamn på Moderaternas lista, är från förra valet. På den nya ska tillägget ?fortfarande? vara med.Foto: 
ingen lekSocialdemokraterna tycker liksom Moderaterna att politik inte är någon lek. foto: Linnéa Petersson
ingen lekSocialdemokraterna tycker liksom Moderaterna att politik inte är någon lek. foto: Linnéa PeterssonFoto: 

Valbudskapen haglar längs gatorna i Alvesta några veckor före valet. Den som är något uppmärksam finner att huvudmotståndarna Socialdemokraterna och Moderaterna har valt samma budskap.

Socialdemokraternas text lyser i rött: ”Politik är ingen lek.” Samma sak på Moderaternas skylt, som dock har ett utropstecken och är skrivet i blått.

Annons

– Jag vet inte vem som har valt den här texten. På affischen där jag är med har jag valt budskapet själv. Jag valde ”Ett bättre Alvesta för alla”, berättar Frida Christensen.

Vad är tanken med budskapet ”Politik är ingen lek”?

– Tanken är att man ska ta politik på fullaste allvar.

Kan det vara förvirrande för väljarna att huvudmotståndarna har samma budskap?

– Nej, jag vill tro att det förstärker budskapet. Det är bra att vi har samma uppfattning när vi ska driva en kommun tillsammans. Det här kan få slut på det dåliga ryktet i Alvesta, det här kan ena oss ?i?stället. Jag vill se det som något positivt, säger Frida Christensen.

Thomas Johnsson (M) håller med om att det är bra att partierna är överens. Men affischen på honom själv är gammal, från förra valet.

– Våra nya affischer har blivit försenade och kommer på fredag. Därför har vi satt upp gamla så länge. På våra nya ska det stå ”Politik är fortfarande ingen lek”. Har Socialdemokraterna brist på egna idéer när de kopierar våra?

– Men visst är det i grunden jättebra att de har mitt budskap och att vi är överens.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons