Annons

Sista studenterna firades av vid Alvesta gymnasium

Kanske var det lite blandade känslor, i alla fall bland lärare och skolpersonal, när de sista studenterna släpptes ut i torsdags. Men studenterna var precis lika glada och uppsluppna som studenter brukar vara.
Alvesta • Publicerad 5 juni 2014
Angelica Henriksson gick ut fordons- och transportprogrammet tyckte att det var skönt att utbildningen var över.
Angelica Henriksson gick ut fordons- och transportprogrammet tyckte att det var skönt att utbildningen var över.Foto: Margitta Lennartsson

Årets 22 studenter var de sista studenterna som lämnade Alvesta gymnasium och Allbo lärcenter.

Firandet inleddes på förmiddagen, då var det sång och musikunderhållning av estetiska programmets sex elever, en festlig måltid i Stenlyckesalen och stipendieutdelning.

Annons

– Det känns skitgött. Det är skönt att ha detta klart, sade studenten Agnes Persson, som stått för en del av musikunderhållningen.

Rektor Daniel Söderberg strödde lovord över den inramning, som estetiska programmet gett skolan:

– Den utveckling ni haft och den inramning ni gett skolan kommer vi att sakna, sade Daniel Söderberg.

Tio av studenterna hade gått på fordons- och transportprogrammet och övriga studenter fördelades sig lika mellan byggprogrammet och estetiska programmet. De sista som lämnar en gymnasieskola under åtminstone en överskådlig tid. Vilket kanske är lite sorgligt för de som sett och arbetat på en gymnasieskola med många fler elever och program.

Anton Degerman fick Maskinentreprenörernas och Byggnadsindustrins yrkesnämnds stipendium. Transportarbetarförbundets stipendium delades ut till Linus Waltersson.

Elliot Sahlberg, Estetiska programmet, Martin Schander, Fordons- och transportprogrammet och Simon Pålsson, Bygg- och anläggningsprogrammet fick skolans stipendier för bästa godkända betyg.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons