Annons

Skadegörelse för halv miljon efter buskörning

Den stora asfalterade planen utanför Welands Almunium AB är numera dekorerad av hundratals meter spår efter brända däck.
Alvesta • Publicerad 6 oktober 2010
En del av asfaltsplanen med spår efter brända däck och däckrester lite här och där.
En del av asfaltsplanen med spår efter brända däck och däckrester lite här och där.Foto: Margitta Lennartsson

Spåren fanns där på onsdagens morgon och vd Peter Melldén är inte glad.

– De har kört sönder asfalten. Kört runt, runt o, runt och smällt däck. Det ser mycket illa ut, säger Peter Melldén, som gjort en polisanmälan.

Annons

Enligt tips som Peter Melldén fått skulle den otillåtna streetracekörningen ha skett vid tiotiden på tisdagskvällen. Han hoppas att fler omständigheter kommer fram så att brottet klaras upp och är beredd att bidra till detta:

– Jag kommer att ge tusen kronor för tips, som kan leda till att de som gjort detta åker fast. Jag kommer att kräva att asfalten återställs, det här ser väldigt illa ut, säger han.

– Det finns inget annat sätt att återställa detta på än att asfaltera om ytan och jag uppskattar att detta kostar cirka en halv miljon kronor.

Även i vintras drabbades företaget av streetrace. Men det var i mindre skala enligt Melldén.

Enligt Eva Saxlund, förundersökningsledare på trafikpolisen, har streetrace inte förekommit särkilt ofta i år. Hon har inte fått någon rapport om det som inträffat i Björnstorp.

– Det går i vågor. Streetrace är olagliga eftersom det innebär en risk för de som kör och för de som tittar på. Ofta kör förarna i väg när polisen kommer, det är svårt att få någon fälld. Men för några år sedan greps en starter, en som släpper i väg bilarna. Det blev en fällande dom, säger Eva Saxlund.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons