Annons

Snart inflyttningsdags på Lekbacken

Än pågår ombyggnadsarbetena i Alvestas nyaste förskola Lekbacken. Men den 9 januari kommer barn och personal att ta lokalerna i besittning. I går bjöd Allbohus Fastighets AB på en guidad tur i Lekbacken.
Alvesta • Publicerad 15 december 2011
Ombyggnadsarbetena är inte riktigt slut än. Här mäter Henrik Persson och Dan Andersson från Växjöföretaget Service & Klimat den nyinstallerade ventilationen.
Ombyggnadsarbetena är inte riktigt slut än. Här mäter Henrik Persson och Dan Andersson från Växjöföretaget Service & Klimat den nyinstallerade ventilationen.Foto: Margitta Lennartsson
Urban Stattin beundrar skötborden med tillhörande stegar.
Urban Stattin beundrar skötborden med tillhörande stegar.Foto: Margitta Lennartsson
Elsie Oscarsson beundrade utsikten över gården.
Elsie Oscarsson beundrade utsikten över gården.Foto: Margitta Lennartsson

Det var de anställda på vårdcentralen som fick den exklusiva guidade turen med Allbohus tekniske chef Nils-Göran Pettersson, projektansvarig för ombyggnaden av den före detta vårdcentralen till förskola.

Det blev många överraskade utrop och kommentarer, när cirka 20-talet anställda på vårdcentralen gick runt i lokalerna.

Annons

– Oj, vårt labb har blivit ett kök, sade någon.

Elsie Oscarsson tittade längtansfullt ut genom ett av de många fönstren i det vinkelbyggda huset:

– Så fint det är utanför! Vi saknar den här utsikten, den saknar vi hela tiden, sade Elsie Oscarsson.

Mycket har gjorts för att dämpa ljud.

– Vi har satt absorberande plattor i taken, även väggbeklädnader och golvmattor är mjuka och ljudabsorberande och det är tassar under möblerna. Det gör vi för att hög ljudnivå stressar både barn och vuxna och vi har velat skapa en bra arbetsmiljö, sade Nils-Göran Pettersson, som också berättade att ventilationen är helt ny.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons