Annons

Socialjouren görs om

Organisationen av socialjouren i Alvesta kommun görs om. Det har kommunfullmäktige beslutat.
Alvesta • Publicerad 5 juli 2012

Socialjouren med uppgift att stötta människor med olika typer av problem dygnet runt, ska omorganiseras. Tidigare har nämndordförande Thomas Johnsson (M) samt vice ordförande Per Ribacke (S) tagit emot samtalen. Det har fungerat dåligt.

– Det kan innebära att någon ringer en lördag natt om ett försvunnet barn eller vad som helst. Det här landar direkt hos oss och det är inte bra. Vi har inget emot att stiga upp och svara men problemet blir när vi ska få tag på nästa person som kan något om ärendet, sa Thomas Johnsson under kommunfullmäktige.

Annons

Omorganisationen kommer att innebära att jourärenden kopplas direkt från polisen till en tjänsteman som har jouren. Därefter träder politikerna in, vid behov.

Det tidigare upplägget har också resulterat i att kommunen fått väldigt skarp kritik från revisionsbyrån PwC .

Tanken är att den nya organisationen ska vara inrättad senast den förste januari 2013. Kommunen ska också undersöka möjligheten att inrätta jouren tillsammans med Växjö kommun.

Alexander Malmkvist
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons