Annons

Stenlyckeskolans lokaler byggs om till kontor

Stenlyckeskolan ska byggas om till kontor för trångbodda kommunala förvaltningar. Men det är inte bestämt vilka som ska ta de nya kontorsrummen i besittning.
Alvesta • Publicerad 2 januari 2012
Foto: 

Det är skolans andra våning som ska bli kontor. Bottenvåningen är redan ombyggd till musikskolelokaler.

I en första etapp ska det byggas elva kontorsrum. I framtiden kan det byggas ytterligare fyra kontorsrum i lokaler som för närvarande används av Allbo lärcenter.

Annons

Nils-Göran Pettersson, teknisk chef på Allbohus Fastighets AB, är projektledare. Bygget ska sättas i gång i januari och vara klart runt den 1 april enligt honom.

-Det är roligt att lokalerna kommer till användning. De står tomma nu. Efter årsskiftet drar vi i gång detta, säger han.

Ombyggnaden kommer att kosta mellan 1,2 och 1,5 miljoner kronor. Mesta ombyggnaden handlar om väggar som ska sättas upp och ventilationen som måste ändras.

De förvaltningar som kan komma i fråga för att delvis flytta till Stenlyckeskolan är Arbete och lärande, Omsorg och hälsa samt Barn och ungdom enligt Arbete och lärandes förvaltningschef Anvar Jamil.

Det är en process att komma fram till vilka.

-Socialsekreterarna ska sitta i de befintliga lokalerna, där det finns reception. Det är vi överens om. Det handlar om arbetsmiljöfrågor. Vilka som ska flytta måste diskuteras i facken och förankras hos personalen.

Är det välkommet med ett tillskott av lokaler?

-Ja, vi behöver lokaler för socialsekreterarna i Blenda, den befintliga byggnaden. Alla förvaltningarna sitter trångt, säger Anvar Jamil, vars förvaltning redan är spridd på olika håll.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons