Annons

Sverigedemokraterna fullbesatta i fullmäktige

Sverigedemokraterna besätter sitt tredje mandat i Alvestas kommunfullmäktige. Paul Wahlin fanns inte med på valsedeln, men tackade i tisdags ja.
Alvesta • Publicerad 7 oktober 2010
- Jag är inte rasist. De andra partierna använder det bara som ett sätt att smutskasta Sverigedemokraterna, säger Paul Wahlin.
- Jag är inte rasist. De andra partierna använder det bara som ett sätt att smutskasta Sverigedemokraterna, säger Paul Wahlin.Foto: Johan Kristensson

Han var aktiv moderat till mitten av 1990-talet. På grund av en tvist med partiet lämnade han politiken under många år men är nu tillbaka – som Sverigedemokrat.

– Jag ville inte ställa upp först. Min fru tyckte inte om det. Men till slut blev jag så förbannad på mobbningen mot Sverigedemokrater att jag bestämde mig för att anta erbjudandet.

Annons

– Jag är lite som ungdomar – en rebell.

Paul Wahlin har bara varit partimedlem i några månader. Han vill inte gå in på några detaljer när det gäller politik han ska föra i fullmäktige.

– Jag och mina partikamrater, Anders Brandell och Centh Gustafsson, kommer träffas och diskutera igenom det här. Men skolan är helt klart något jag vill förändra. Gymnasieskolan i Alvesta tar emot många elever med dåliga betyg och dåligt självförtroende; speciellt inför naturvetenskapliga ämnen. Det vill jag förändra.

Hur då?

– Det vill jag inte gå på ännu, men jag har bilden klar för mig.

Varför gick du med i SD?

– Uteslutningsmetoden. Jag gillar inte sossarna och inte de andra partierna heller. Därför fick det bli SD.

Partiet är väldigt profilerat. Vad anser du om huvudfrågan, invandringen?

– Just nu samlar vi dem på campingplatser och flyktingförläggningar. Så kan vi inte ha det. Jag vill minska invandringen och ta hand om dem som är här.

Så du vill inte skicka tillbaka några?

Annons

– Det hade varit bäst men går väl inte nu. Många av mina bästa vänner är invandrare men vi måste kunna ta hand om dem som kommer.

Sverigedemokraterna hade bara två namn på valsedeln i Alvesta kommun, men fick tre mandat. Ytterligare tre personer blev uppskrivna på blanka valsedlar. Den ena, Zona Franzén, kandiderade redan för Alvestaalternativet och den andra var en kvinna som tackade nej. Paul Wahlin var alltså det tredje namnet.

Johan Kristensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons