Annons

Teaterförening i medvind

Lasse Berghagen och Peter Harrysson ska locka storpublik till Alvesta. Det hoppas Alvesta Teaterförening, som i dagarna presenterar sitt höstprogram.
Alvesta • Publicerad 25 augusti 2010
Alvar Karlsson hoppas att höstens program tas emot lika bra som det i våras.
Alvar Karlsson hoppas att höstens program tas emot lika bra som det i våras.Foto: Emma Ståhl

– Vi har ett väldigt bra program, säger ordförande Alvar Karlsson som hoppas att publiken hittar till teatern även i höst.

Våren har nämligen varit över förväntan:

Annons

– Vi känner en medvind, absolut. Vi har mycket folk på föreställningarna och har fått ett 20-tal nya medlemmar det senaste året, säger Karlsson.

Höstens fyra föreställningar går i nöjets tecken.

– Teater kan roa och oroa. Vi väljer att roa, eftersom det är vad publiken vill ha.

I mitten av september är det dags för den första föreställningen – farsen Värdshuset Glada Laxen, i Hynnenäs bygdegård. Några veckor senare intar Peter Harrysson och Berit Carlberg Folkets hus scen i Alvesta med lustspelet ”Kvinnans list”:

– Harrysson var här för några år sedan och det pratar folk om än i dag. Han ger verkligen järnet på scen, säger Karlsson.

Estradören Mattias Enn bjuder sedan på "Ett sekel av revyer" innan det är dags för Lasse Berghagen i november.

– Då hoppas vi på fulla hus, 290 personer i publiken, likaså när Harrysson är här. Vi var ute tidigt och bokade Berghagen och han kommer att berätta minnen från sin karriär och givetvis sjunga många av sina låtar.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons