Annons

Våldtäktsoffrets pojkvän anklagas för misshandel

20-åringen som anklagas för att ha våldtagit en kvinna i Moheda blev själv misshandlad – av kvinnans pojkvän.
Pojkvännen har åtalats misstänkt för misshandel.
Alvesta • Publicerad 30 september 2014

”Hoppas du har tandförsäkring för jag ska slå ut varenda tand i käften på dig”, ska den nu misshandelsåtalade mannen ha sagt enligt ett vittne.

Bakgrunden är att en kvinna i Moheda uppgivit att hon våldtagits av en 20-årig Alvestabo under natten till den 22 augusti. Mannen greps mindre än ett dygn senare och har sedan dess varit frihetsberövad. Han åtalades i förra veckan för våldtäkt.

Annons

Alvestabon och kvinnan hade under natten varit på samma privata fest. Mannen är tidigare ostraffad och har hela tiden nekat till att ha gjort något brottsligt.

Några timmar innan Alvestabon greps ska han ha blivit misshandlad av den utsatta kvinnans pojkvän under fredagseftermiddagen den 22 augusti. Misshandeln inträffade enligt vad som framkommit under utredningen när Alvestabon skulle hämta en bil som ställts vid fastigheten där festen hölls.

Alvestabon har i förhör berättat att han blev slagen med en mindre kofot. I ett rättsintyg konstaterar läkaren att slagen med hänsyn till skadorna kan ha orsakats av ett sådant tillhygge, men tillagt att skadorna även kan ha uppkommit på andra sätt.

Därför har åklagaren i gärningsbeskrivningen valt att påstå att Alvesta­bon träffats av minst två slag med ”tillhygge alternativt handen”. Slagen träffade bland annat i huvudet.

Själv har mannen som åtalats för misshandel förnekat att han använt något tillhygge men medgivit att slag kan ha träffat Alvestabon.

– Om jag haft ett tillhygge vet jag inte om NN (Alvestabon) hade kommit därifrån.

Den misshandelsåtalade mannen har vid flera tidigare tillfällen dömts för misshandel.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons