Annons

Västra Torsås får två fiberföreningar

Västra Torsåsborna har bildat en ny förening för att kunna fortsätta arbetet med att ge hela församlingen fibernät.
Alvesta • Publicerad 30 december 2010

Den nya föreningen heter Mera Fiber i Västra Torsås ekonomisk förening. Den har bildats eftersom samförläggningsbidraget, som staten betalar ut, är begränsat till två miljoner kronor per förening.

Den första föreningen, Västra Torsås Fiber Ekonomisk förening, bedöms ha nått upp till detta tak.

Annons

– Vi fortsätter i samma spår som tidigare. Det är många tillstånd som måste sökas, det är ingen enkel process men vi jobbar på, säger Tomas Olofsson, ord- förande i den nya för-eningen.

Tommy Eriksson var med från starten. Han är med både i gamla föreningen, den måste finnas kvar i fem år enligt reglerna, och den nybildade.

– Många sträckor är kvar, vi vet inte i vilken ordning vi kan ta dem. Men sträckan Torne-Hulevik-Ulvö är klar. Det är bara fiberinblåsningen som saknas. Vi skulle ha gjort den i höstas, men det hann bli för kallt, säger Eriksson.

– Kvar att göra är Lönashult-Torsåsby-Bohult-Horgenäs och Opparydsområdena, de västra delarna i församlingen.

– Vi har gått på de gamla intresseanmälningarna. Men det börjar bli dags att gå ut med nya intresse-anmälningar, säger han.

Både Olofsson och Eriksson säger att utan samgrävningen och det goda samarbetet med Eon hade inte fibergrävningen varit möjlig.

– Vi fortsätter med att nå ut till så många som möjligt i Västra Torsås. Med ett utbyggt fibernät och leveranssäkrat elnät höjs kvaliten för de som lever på landsbygden.

”Det börjar bli dags att gå ut med nya intresseanmälningar ”

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons