Annons

Veterinärer flyttar till Järnvägsparken

Distriktsveterinärerna kommer att flytta in i de tomma före detta butikslokalerna vid Järnvägsparken.
Alvesta • Publicerad 4 december 2013

Lokalerna har stått tomma i några månader. Men i februari kommer det att bli liv och rörelse där igen. Distriktsveterinärerna planerar en utökning.

Distriktsveterinärerna har haft lokaler i kvarteret Trädet i Alvesta, vid järnvägsviadukten, under några år. De lokalerna är mindre. De blivande lokalerna ger större möjligheter.

Annons

– Smådjursmottagningen har gått så pass bra i Alvesta att vi ska utöka och kunna ge serva kunderna bättre, säger veterinär Martin Bosek.

Öppettiderna ska utökas på sikt. Planen är att en veterinär ska vara där tre dagar i veckan, måndagar, onsdagar och fredagar. Vid operationer kan veterinärerna på plats i Alvesta bli två. På sikt kommer en djurskötarassistent att hålla mottagningen öppen på eftermiddagarna.

En operationssal och två klinikrum finns det plats för i de nya lokalerna och det finns utrymme för försäljning av tillbehör som djurfoder.

Sedan distriktsveterinärerna flyttade från före detta KLS-området för flera år sedan har de haft huvudlokaler i Växjö, där det nu finns nio veterinärer.

Hyresvärd är Allbohus Fastighetsbolag AB, som också äger Trädet.

– Vi gör så gott vi kan för att hjälpa till med lokalbehoven. Det här tror vi blir bra och nu ar vi bra butiker i det här området. Distriktsveterinärerna har vi ett femårskontrakt med, så vi har fått en varaktig hyresgäst, säger Karl-Olov Rydå, Allbohus.

– Lokalen som blir ledig i Trädet är en ganska liten lokal. Den är en bra nystartslokal för ett företag, så vi tror att den kommer att bli uthyrd relativt snart, säger han.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons