Annons

"Vi är överens, frågan är löst"

Kommunens före detta marknadschef Tomas Hedevik och Alvesta kommun har ingått en förlikning. Parterna har inga ekonomiska krav på varandra längre.
Alvesta • Publicerad 20 november 2014
Alvesta kommuns före detta marknadschef Tomas Hedevik (S) har växlat om till politiker i kommunen, som han tidigare stämt. FOTO: MARGITTA LENNARSSON
Alvesta kommuns före detta marknadschef Tomas Hedevik (S) har växlat om till politiker i kommunen, som han tidigare stämt. FOTO: MARGITTA LENNARSSONFoto: 

Tomas Hedevik är numera ledamot i kommunstyrelsen. Förlikningen eller överenskommelsen mellan honom och tillförordnade kommunchef Kristiina Kosunen Eriksson kom i ett passande skede. Om den inte skett hade Tomas Hedevik både kunnat vara part och motpart i samma stämningsmål.

Bakgrunden är att Tomas Hedevik ansåg sig ha en tidsbegränsad anställning på 25 procent i kommunägda Huseby bruk AB efter sin heltidsanställning som chef. Bolaget ansåg att det var fråga om en konsultverksamhet. Han stämde bolaget på 130?000 kronor för sina tjänster, vilket bolaget nekade att betala.

Annons

Alvesta kommun krävde i sin tur Tomas Hedevik på drygt 52?000 kronor. Det var pengar som han spenderat på grillfest och utflykter för 76 tyska turister från vänorten Lengede, som besökte Alvesta med Lengedes borgmästare som reseledare.

När inte Tomas Hedevik inte betalade fakturen lämnade kommunen den vidare till Kronofogden för indrivning.

Det blev aldrig någon indrivning. Är du glad för det?

– Vi är överens. Frågan är löst. Vi är överens om att inte kommentera. Jag ser ingen anledning till att jag ska kommentera. Affären är avslutad, svarar Thomas Hedevik.

Hur ser du efteråt på det inträffade?

– Jo, jo. Men tyvärr. Du får spara den frågan.

Kristiina Kosunen Eriksson bekräftar att parterna har träffat en överenskommelse och att ingen har några anspråk på den andra.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons