Annons

Villa totalförstördes vid brand

Ett bostadshus i Skeppshult strax utanför Vislanda tätort brann ner fullständigt på tisdagseftermiddagen. Som väl var vistades ingen i huset när det brann ner.
Alvesta • Publicerad 3 juni 2014
När gårdshus och omgivande skog hade skyddats fick resterna av huset brinna ner utan vattenbesprutning.
När gårdshus och omgivande skog hade skyddats fick resterna av huset brinna ner utan vattenbesprutning.Foto: 
Branden hade orsakat stora skador redan när första räddningsstyrkan kom till platsen åtta minuter efter larmet. Bara skorstenspipan stod upprätt.
Branden hade orsakat stora skador redan när första räddningsstyrkan kom till platsen åtta minuter efter larmet. Bara skorstenspipan stod upprätt.Foto: 

Vislandas räddningsstyrka kom till platsen cirka åtta minuter efter larmet. Men trots den snabba utryckningen gick det inte att rädda huset. Då stod lågorna redan höga och taket hade rasat in.

Vislanda räddningsstyrka fokuserade på att branden inte också skulle ta fäste i en närliggande gårdsbyggnad och i omgivande skog.

Annons

– Hade vi fått larmet tidigare hade vi kanske haft en möjlighet att rädda huset. Men det är ovisst om den som bor i huset var hemma när branden började, sade Vislandas styrkeledare Lars-Roland Svensson.

Uppgift fanns om att den på fastigheten bosatte själv larmat. Han var dock inte på platsen, när den första styrkan kom dit men kom dit senare.

Räddningsledare från Värends räddningstjänst var Magnus Månsson.

– Vi var här med två räddningsstyrkor, Vislanda och Växjö och ett höjdfordon från Alvesta, som vi brukar, när bostadshus brinner. Men det var inte mycket annat att göra än att skydda skogen och garaget, sade Magnus Månsson.

– Tack och lov så var det inga personskador.

Brandorsaken är okänd. Den boende kommer att höras av polisen om vad som kan ha orsakat branden.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons