Annons
Innehåll från HOFS PARK

“Aktiva seniorer formar framtidens seniorboende på Hofs Park”

Snart är det dags för inflyttning på Hofs Park. Växjös nya livsstilsboende för aktiva seniorer. Nu berättar Anders Svensson, vd för APP Properties som står bakom projektet, vad man menar med “Framtidens boende för seniorer”.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

– Vi har gjort egen analys, intervjuer och deltagit på föreläsningar och workshops om Sveriges växande åldrande befolkning. Det är tydligt att dagens seniorer är piggare, önskar ett aktivt liv och har helt andra behov och krav än tidigare generationer, säger Anders Svensson.

APP Properties vann Växjö kommuns markanvisningstävling för området Hofs Park med visionen att skapa framtidens boende för seniorer. Inför tävlingen gjorde APP Properties ett arbete där man satte sig in i kundens behov och krav.

– Stora delar av Hofs Park i Växjö bygger på de nya behoven hos dagens seniorer. På Hofs Park finns inomhuspool, både inomhus- och utomhusgym, utomhuskök och promenadstråk. I ett av husen på markplan finns Pensionärernas Hus och i nästa hus finns de boendes gemensamhetslokal med kök och stora ytor. Samtliga bostäder är tillgänglighetsanpassade samt närhet till hemtjänsten som har lokaler på Hofs Park.

Anders Svensson, vd, APP Properties i Växjö.
Anders Svensson, vd, APP Properties i Växjö.
”Så möjliggör vi också ett fint och hållbart liv”

Under arbetet förstod APP Properties att man var tvungen att skapa ett livsstilsboende. Samtidigt behövde det vara prisvärt för att många ska ges möjlighet att kunna bo och leva ett socialt och aktivt seniorliv.

– Genom att skapa förutsättningar för både fysisk aktivitet och gemenskap, tillsammans med ett prisvärt boende, så möjliggör vi också ett fint och hållbart liv för framtidens seniorer, säger Anders.

– Jag ser framför mig hur det är fullt med aktivitet på området. Kanske vattengympa i poolen, en grupp som kör ett pass på gymmet tillsammans och en föreläsning i Pensionärernas Hus, seniorer som spelar boule och pingis i parken. Området har alla möjligheter!

Nu, när hyresgästerna är på väg att flytta in i Växjö, ser APP Properties stor potential att ta Hofs Park-konceptet även utanför staden. Dialoger förs med kommuner och andra intressenter i städer runtom Sverige. Och intresset är stort.

– Fler ser att det behövs ett mellanting mellan en egen lägenhet och ett trygghetsboende. Det är där Hofs Park kommer in. Ett aktivt, socialt boende med all trygghet man kan behöva nära till hands, säger Anders.

Utemiljön vid nya Hofs Park i centrala Växjö.
Utemiljön vid nya Hofs Park i centrala Växjö.
Inomhuspoolen i seniorboendet Hofs Park.
Inomhuspoolen i seniorboendet Hofs Park.

Titta in på framtidens seniorboende

Uthyrningen av Hofs Parks pågår för fullt. Titta gärna in till vår visningslägenhet på Bergövägen 1. Vi finns på plats varje onsdag till mitten av november klockan 12-13. Ingen föranmälan krävs

Kooperativa hyresrätter är ett tryggt och bekymmersfritt boende med hyra från 6 300 kr/månad och insats från 295 000 kr. Intresserad? Hör av dig till 0470-71 11 71 eller info@hofspark.se

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se