Annons
Innehåll från EMILSHUS

Central kontorslokal med egen takterrass i hjärtat av Växjö

Lågan, det gamla Riksbankshuset har totalrenoverats. Här erbjuds hyresgästen stor frihet att skapa sitt drömkontor. Första och andra våningen är redan uthyrda till IT-företaget Griffel, som flyttade in i februari. En del av tredje våningen är uthyrd till Odd Kommunikation. Kvar på våning tre finns tillfälle att hyra runt 300 kvm där hyresgästen ges möjlighet att anpassa ytan efter egna önskemål.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Fastigheten Lågan är belägen i utkanten av centrala Växjö och ägs av det småländska fastighetsbolaget Emilshus, som är den största kommersiella fastighetsägaren i Växjö.

Den karakteristiska byggnaden i hörnet av Fagrabäcksvägen och Linnégatan har en speciell historia. Här låg tidigare Riksbankshuset.

– Lokalerna har totalrenoverats och i februari i år flyttade IT-företaget Griffel in på våning ett och två. Under 2025 flyttar ODD Kommunikation in i sina lokaler på våning tre. Den lediga lokalen på våning tre med tillhörande takterrass finns kvar för uthyrning så den som vill sitta i unika lokaler med en spännande historia har fortfarande chansen. Hyresgästen har även möjlighet att påverka både planlösningen och materialval, säger Therese Jacobsson, kommersiell uthyrare på Emilshus.

– Vi är alltid måna om att tillsammans med våra hyresgäster skapa bästa förutsättningar för deras verksamhet, säger Therese Jacobsson.
– Vi är alltid måna om att tillsammans med våra hyresgäster skapa bästa förutsättningar för deras verksamhet, säger Therese Jacobsson.

Flexibiliteten i planlösningen och det unika läget är några av anledningarna till varför Griffel valde att flytta in i fastigheten. De fick i och med flytten fina ljusa lokaler för kontor, representation och lager.

– Efter uppköpet av Sharp Kronoberg behövde vi större, gemensamma lokaler och då var totalrenoverade Lågan perfekt för oss. Emilshus var tillmötesgående redan från start och vi har haft en bra dialog kring våra behov före, under och efter flytten. Vi trivs jättebra och det känns roligt att kunna välkomna kunder och samarbetspartners hit. Sen är det lite kul med byggnadens historia. Vi brukar berätta om när Riksbanken satt här när vi visar runt våra kunder, säger Magnus Andersson, vd för Griffel.

”Det är ett unikt tillfälle att hyra kontorslokaler med egen takterrass, bara ett stenkast från centrum”

– Vi är glada över samarbetet med Griffel. Vi är alltid måna om att tillsammans med våra hyresgäster skapa bästa förutsättningar för deras verksamhet, säger Therese Jacobsson.

Lokalerna har totalrenoverats och i februari i år flyttade IT-företaget Griffel in på våning ett och två.
Lokalerna har totalrenoverats och i februari i år flyttade IT-företaget Griffel in på våning ett och två.

Emilshus hyr ut attraktiva kommersiella lokaler som är anpassade efter lätt industri, lager, industriservice/proffshandel, extern- och dagligvaruhandel samt en mindre andel samhällsservice och kontor. För frågor och bokning av visning kontaktar du enkelt Therese Jacobsson på mejl eller telefon.

– I Växjö har vi även andra lediga lokaler i bland annat fastigheten Fläkten 11, där vi erbjuder flexibla kontorsytor, från 400 till 7 400 kvm i ett attraktivt läge i Växjö, med klassiska cellkontor blandat med öppna kontorslandskap och gott om parkeringsplatser.

– Vi brukar berätta om när Riksbanken satt här när vi visar runt våra kunder, säger Magnus Andersson, vd för Griffel.
– Vi brukar berätta om när Riksbanken satt här när vi visar runt våra kunder, säger Magnus Andersson, vd för Griffel.

Om Lågan

• Central fastighet på Fagrabäcksvägen. Tidigare Riksbankens lokaler.

• Totalrenoverad 2023.

• Totalt 2 200 kvm i tre våningsplan. 1 600 kvm på våning 1 och 2 är redan uthyrt.

• 300 kvm på våning 3 är tillgänglig.

• Egen takterrass.

• Flexibel lokal där planlösning och materialval anpassas efter önskemål.

• Bra skyltläge och parkering med möjlighet till elbilsladdning.

• Gångavstånd till Växjö station och centrums utbud av restauranger och service.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se