Annons
Innehåll från GUSTAV KARLSSONS SNICKERI

Så blev lilla småländska snickeriet Sveriges största dörrgrossist: “Vi är byggvaruhandelns givna dörrpartner”

Hela Sveriges givna dörrpartner. Det är Gustav Karlssons Snickerier tydliga budskap. Från lagret på Dackevägen i Tingsryd skickas dagligen dörrar till olika byggprojekt i hela vårt avlånga land. Snabbt, säkert och utan att passera byggvaruhusen.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Vi tittar in hos Gustav Karlssons Snickerier i Tingsryd – Sveriges största dörrgrossist. Det lilla familjeföretaget som grundades 1949 är idag ensamma om att kunna erbjuda ett komplett dörrsortiment från Swedoor för direktleverans. I de allra flesta fall är dörrarna framme redan nästa dag.

– Vi är byggvaruhandelns givna dörrpartner. Våra kunder finns i hela landet, både i närområdet och ända upp i Norrland, säger VD och försäljningschef Peter Henriksson.

Gustav Karlssons Snickerier unika position på den svenska marknaden bygger inte bara på det täta samarbetet med en av Sveriges största dörrtillverkare utan även på ett förenklat köpförfarande, snabba och säkra leveranser, rådgivning och expert samt ett gigantiskt lager.

Man säljer till byggvaruhandeln och även några av de riktigt stora byggföretagen genom särskilda handelsavtal. Men inte till privatpersoner eller mindre byggföretag.

– De som jobbar i byggvaruhus har säkert bra koll på hela sitt sortiment men alla kan inte vara specialister på dörrar. Då är det bra att vända sig till oss. Vi levererar alltid rätt dörr, i rätt tid till rätt plats, säger Peter som är brandmästare i grunden och

– Jag är brandmästare, vilket är en stor trygghet för kunderna. Vi kan ge rådgivning om klassning och brandsäkerhet.

Det kan ta sex till åtta veckor att tillverka en ny dörr och även om Swedoor och de flesta byggföretagen har egna lager uppstår det ibland akuta behov. Då är lösningen endast ett kort samtal bort, menar Peter.

– Vi har alltid över 7 000 dörrar – både standarddörrar och specialare – i vårt lager. Ringer man oss före klockan 11 ser vi till att leverera redan nästa dag ända upp till Gävle. I resten av landet kan det ta ytterligare en dag. Vi skickar direkt till slutkunden utan att passera byggvaruhuset. Det spar tid och minskar skaderiskerna.

Från lagret på Dackevägen i Tingsryd skickas dagligen dörrar till byggprojekt i hela vårt avlånga land. I de allra flesta fall är dörrarna framme redan nästa dag eftersom de skickas direkt till slutkunden utan att passera byggvaruhuset.
Från lagret på Dackevägen i Tingsryd skickas dagligen dörrar till byggprojekt i hela vårt avlånga land. I de allra flesta fall är dörrarna framme redan nästa dag eftersom de skickas direkt till slutkunden utan att passera byggvaruhuset.

Om det fanns en halvdussin standarddörrar att välja mellan under miljonprogrammets storhetstid då det lilla småländska snickeriet började sin tillväxtresa på allvar så finns det idag minst 15 standarddörrar, en handfull specialdörrar och ovanpå det en uppsjö av varianter och tillval. Det är innerdörrar, ytterdörrar, massivdörrar och säkerhets- och tamburdörrar. Man samarbetar med det lokala företaget Specialsnickerier och kan därmed erbjuda skräddarsydda lösningar efter varje kunds specifika behov.

– Att beställa en dörr idag är nästan som att beställa en ny bil – specialmått, låssystem, ytskikt, färg och glasning. Vi hjälper till med speciallösningar och förädling. Ingenting är omöjligt, säger Peter och berättar den smått osannolika historien om en dörr som flögs till Norrland för att ett byggprojekt inte skulle stupa på mållinjen.

– Kunden ringde en fredag morgon. Man var i sluttampen av ett byggprojekt i Örnsköldsvik då man upptäckte att man monterat en dörr med fel brandskydd – 30 minuter istället för 60. Besiktningen skulle ske nästa dag och på måndag skulle verksamheten öppna, säger Peter.

”Att beställa en dörr idag är nästan som att beställa en ny bil – specialmått, låssystem, ytskikt, färg och glasning”

– Kunden frågade om vi hade rätt dörr i lager och om vi kunde skicka den samma dag. Men inte ens om jag hade kört själv hade den kommit fram i tid. De sa: Vi måste ha dörren redan idag, snälla lös det!

Sagt och gjort! Dörren packades omgående. Peter tog kontakt med en transportfirma som tog bilen till flygplatsen i Kallinge, varpå rätt dörr kunde levereras samma dag i Örnsköldsvik och entreprenören där slapp betala höga viten.

– Vi vill vara hela Sveriges kompletta leverantören i hela Sverige och skyddar våra kunder från att hamna i problem genom att h

Gustav Karlssons Snickerier har egna transportbilar och kan leverera i närområdet och det finns även kunder som hellre hämtar själva vid lagret.
Gustav Karlssons Snickerier har egna transportbilar och kan leverera i närområdet och det finns även kunder som hellre hämtar själva vid lagret.

Nu hör det inte till vanligheterna att dörrar flyger kors och tvärs till kunder utan de flesta dörrar körs tryggt och säkert av Schenker som har bra täckning över hela landet. Gustav Karlssons Snickerier har egna transportbilar och kan leverera i närområdet och det finns även kunder som hellre hämtar själva vid lagret.

– Avstånd är inget problem och dessutom har vi samma fraktpris i hela landet. Det finns alltid lösningar när det gäller logistik, säger Peter.

Det är nu drygt elva år sedan som han och brodern Daniel tog över företaget efter familjen Ragnhov, vars anfader Gustav Karlsson startade verksamheten 1949. Då var fokus träprodukter som dörrar och mindre möbler.

– Man tillverkade även vagnar och hjul till hästtransport i början. Det var först på 70-talet som man började samarbete med Svenska dörr som Swedoor hette då. Man köpte in deras dörrar och började bygga upp ett eget lager för att snabbt kunna leverera till alla byggen, säger Peter.

”Det finns alltid lösningar när det gäller logistik”

På 80-talet renodlades grossistverksamheten och snickeriet avknoppades till det som är Specialsnickerier idag. I samma veva blev man köksgrossist och kunde även erbjuda standardstommar, bänkskivor och annan inredning direkt från sitt lager.

Att bröderna Henriksson skulle bli dörrspecialister är både slumpen men ändå inte, berättar Peter.

– Vi är från Långasjömåla och bodde granne med tidigare ägare. När de inte kunde driva företaget själva ville de att det skulle leva vidare i samma anda. Och så blev det – vi är sex anställda idag varav fyra är släkt med varandra. Min son Hampus är inte bara säljare här. Han är även hockeyspelare och delar sin tid mellan rinken och företaget. Så vi är ett riktigt familjeföretag.

Foto: Magnus Campanello

Stort sortiment av kvalitetsdörrar för hela landet

Gustav Karlssons Snickerier är Sveriges enda grossist för kvalitetsprodukter från Swedoor. Produktsortimentet innefattar allt från klassiska inner- och ytterdörrar, anpassade ljud-, brand- och säkerhetsdörrar till extrema specialdörrar som exempelvis skyddar mot farlig röntgenstrålning. Hos Gustav Karlssons Snickerier finns även specialdörrar för alla tänkbara projekt för snabba och säkra direktleveranser oavsett plats i landet.

Läs mer om Gustav Karlssons Snickerier

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se