Annons
Innehåll från Ung Företagsamhet Kronoberg

Så skapas framtidstro för Kronoberg

Nu ska 52 UF-finalister tävla om att representera Kronoberg på SM i Ung Företagsamhet. Vinnarna är flera när eleverna möter näringslivet.
–Ungdomarnas energi, vilja och engagemang skapar framtidstro för hela länet, säger Veronica Anderberg, regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Efter två år av pandemi kan Ung Företagsamhet Kronoberg äntligen bjuda in till en fysisk tävlings- och prisutdelningsdag i Växjö Konserthus den 18 mars.

Elever från gymnasieskolor runt om i länet kommer att få göra företagspresentationer och visa sina idéer för företagsledare, kommunanställda och tjänstemän som alla sitter i olika jurygrupper, redo för en heldag fylld med framtidstro.

Eleverna har tränat och finslipat på sina presentationer, allt för att vid mötet med juryn göra ett avtryck i guld och kanske nå drömmen om att få representera Kronoberg vid SM i Ung Företagsamhet i Göteborg den 23-24 maj.

– Många av våra deltagande partners säger att denna dag ger inspiration för hela året. Här möter Kronobergs framtid det nuvarande näringslivet. Ungdomarnas energi, vilja och engagemang skapar framtidstro för hela länet. Vi är otroligt stolta över eleverna och vi vill att de ska känna en stolthet och tro på sin egen förmåga, säger Veronica Anderberg, regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.

”Denna dag ger inspiration för hela året”

Intresset för Ung Företagsamhet, som är verksamma inom både grundskolan och gymnasiet, är stort i Kronobergs län.

Varje läsår ges en mängd elever på länets gymnasieskolor möjlighet att starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår. Hela 840 elever har testat på att bli UF-företagare det här läsåret vilket är nytt rekord.

Ung Företagsamhets utbildningskoncept bygger på ett verklighetsbaserat lärande. Eleverna får träna på och utveckla egenskaper som efterfrågas i det framtida arbetslivet som bland annat kreativitet, initiativtagande, problemlösning och samarbetsförmåga.

Forskning visar också att elever med UF-bakgrund oftare startar egna företag, får högre medelinkomst, blir chefer i större utsträckning och har en högre etablering på arbetsmarknaden.

Veronica Anderberg
Veronica AnderbergFoto: UF Kronoberg

– Genom Ung Företagsamhet blir eleverna mer förberedda för arbetslivet och de blir mer anställningsbara. Alla kommer inte starta egna företag, men alla kommer att utvecklas och klara utmaningar de aldrig trodde de skulle klara, säger Veronica Anderberg som upplever ett stort stöd för verksamheten.

– Det finns en stor förståelse för vikten av entreprenörskap i skolan och vi har förmånen att få vara med och skapa framtiden. Det hade vi inte kunnat göra utan stöd från länets kommuner, regionen och de företag som tror på vår verksamhet. Vi är otroligt glada för alla våra samarbetspartners, tillsammans med dem gör vi gör skillnad, på riktigt.

Mer om Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet (UF) är en ideell förening, startad 1980, som utbildar i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet.

Idag finns det 36 059 UF-företagare i hela Sverige och 840 i Kronoberg.

40 000 elever och 10 000 lärare på grundskolan har arbetat med UF:s egna läromedel.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se