Annons

Araby förtjänar ett bättre rykte

Ofta hör jag folk som säger att Araby i Växjö är ett kriminellt område och att det ska finnas övervakningskameror eller poliser där dygnet runt. Detta irriterar mig väldigt mycket.
Insändare • Publicerad 10 september 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag anser att alla ni som ser ner på dem som bor i Araby, och tror att alla som bor där är kriminella, eller drogmissbrukare borde ta reda på hur det verkligen är att bo där och vilka som bor där. Sluta dra alla över en kam!

Jag har kompisar och familjemedlemmar som bor i Araby och de är hur snälla som helst och trivs hur bra som helst där, och de har inte bara bott där i 1-2 år eller några månader utan de har bott där i minst 20 år.

Annons

Jag blir väldigt arg när människor dömer andra människor, vilket många andra gör som inte bor i Araby.

De som skriver negativt om Araby på sociala medier är oftast de som ger andra människor en dålig bild av Araby. Det är många på sociala medier och nyhetskanaler som bara lägger ut när någon dåligt händer där. Det kan handla om droger och bråk.

Istället för att bara publicera dåliga saker är det också viktigt att lyfta när något positivt händer på Araby. Araby Folkfest är ett exempel. Det är ungefär som Karl Oskardagarna fast i Araby. Det finns DJ, musik och saker man kan köpa om man är hungrig eller om man är törstig.

I Smålandsposten den 5 september publicerades ett reportage som var positivt vad gäller Araby. Om hur en kvinna startat tjejkvällar, språkkafé och barnvagnspromenader på Araby Park Arena. Det är bara några aktiviteter som riktas mot kvinnor vilket jag tycker är jättepositivt.

Jag tycker att man ska göra en kortfilm om hur det egentligen är att bo och leva i Araby, som visar att de flesta människorna är skötsamma och älskar att bo i Araby. Du som tvivlar kunde kolla på filmen då och dessutom åka dit och försöka hitta vänner som bor på Araby.

Alyssa Crnovic

Annons
Annons
Annons
Annons