1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Araby förtjänar ett bättre rykte

Ofta hör jag folk som säger att Araby i Växjö är ett kriminellt område och att det ska finnas övervakningskameror eller poliser där dygnet runt. Detta irriterar mig väldigt mycket.

Jag anser att alla ni som ser ner på dem som bor i Araby, och tror att alla som bor där är kriminella, eller drogmissbrukare borde ta reda på hur det verkligen är att bo där och vilka som bor där. Sluta dra alla över en kam!

Jag har kompisar och familjemedlemmar som bor i Araby och de är hur snälla som helst och trivs hur bra som helst där, och de har inte bara bott där i 1-2 år eller några månader utan de har bott där i minst 20 år.

Jag blir väldigt arg när människor dömer andra människor, vilket många andra gör som inte bor i Araby.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

De som skriver negativt om Araby på sociala medier är oftast de som ger andra människor en dålig bild av Araby. Det är många på sociala medier och nyhetskanaler som bara lägger ut när någon dåligt händer där. Det kan handla om droger och bråk.

Istället för att bara publicera dåliga saker är det också viktigt att lyfta när något positivt händer på Araby. Araby Folkfest är ett exempel. Det är ungefär som Karl Oskardagarna fast i Araby. Det finns DJ, musik och saker man kan köpa om man är hungrig eller om man är törstig.

I Smålandsposten den 5 september publicerades ett reportage som var positivt vad gäller Araby. Om hur en kvinna startat tjejkvällar, språkkafé och barnvagnspromenader på Araby Park Arena. Det är bara några aktiviteter som riktas mot kvinnor vilket jag tycker är jättepositivt.

Jag tycker att man ska göra en kortfilm om hur det egentligen är att bo och leva i Araby, som visar att de flesta människorna är skötsamma och älskar att bo i Araby. Du som tvivlar kunde kolla på filmen då och dessutom åka dit och försöka hitta vänner som bor på Araby.

Alyssa Crnovic

Läs mer

Reportage:

När Alvesta kommunhus byggdes: Gasmaskiner sattes på taket för att spruta eld

En extravagant livsnjutare som levde i lyx och flärd, en överklassman från en oljefamilj i Malmö som kom körande i en sportbil till Alvesta 1949. Nu har boken om Claes Knutsson kommit.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länen.

Granskning: Miljö på djupet – del 2

Har sex elbilar: 76 dieselbilar ska bort – på fem år

I dag drivs 76 av fordonen på diesel, av totalt 123 stycken.

Coronaviruset

En omsorgstagare smittad

Det har i en dryg månads tid varit en låg smittspridning på kommunens boenden.

Krönika • ”Djupt orättvis tortyr av idrott och kultur”

Enestubbe: Släpp in publiken på våra arenor – nu!

Idrott och kultur har tagits som gisslan av regeringen.

Fotboll

Räppe står väl rustat till premiären: ”Aldrig haft en sådan här stark trupp”

Det vimlar av kvalitet i Räppes trupp.