1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Arena viktigare än barnen

I en debattartikel får jag kritik av Magnus Carlberg (S), för att jag sagt att situationen i Tingsryds förskolor borde lyfts innan budgetarbetet. Något Magnus menar gjordes.

Att vara fritidspolitiker i ett litet parti är inte lätt, men som jag valt så jag ska inte gnälla. Men det innebär att man, utöver ett heltidsarbete och livspusslet med tre barn, ska sätta sig in i alla politiska frågor. I ett stort parti kan man delegera ut frågorna.

Magnus Carlberg är heltidspolitiker, han sköter sitt politiska uppdrag 7-16, tider då jag arbetar. Han är dessutom en skicklig politiker. Det visar inte minst hans debattartikel till mig i denna fråga.

Han har på ett skickligt retoriskt vis flyttat fokus i denna fråga från barnen och pedagogerna till att sätta fokus på att jag skulle ha varit mer påläst. Men jag bjuder på den.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

När jag ställde frågan i kommunfullmäktige visste inte heller alla i majoriteten hur situationen var på förskolorna i tätorten. Det väljer naturligtvis Magnus Carlberg att inte nämna i sitt svar.

Följdfrågan som jag är säker på att rektorn, som uppmärksammade frågan, ställer sig är självklar. Varför, om man nu visste om detta (långt före mig), gör man inget då? Varför byggs det då ingen ny förskola i skrivande stund?

Svaret är enkelt. Majoriteten vill inte. Majoriteten med S i spetsen är, i sin iver att infria sitt vallöfte om en ny arena, fartblinda. Arenan är av högre prioritet än att ett barn ska få en förskoleplats, det är också högre prioritet än pedagogernas arbetssituation på de befintliga förskolorna. Det är helt enkelt roligare att bygga en arena än en förskola, men det vill man ju inte tala om. Då är det lättare att sätta fokus på att jag inte läst på ordentligt.

Martin Uleskog, Tingsrydsalternativet

”Majoriteten med S i spetsen är, i sin iver att infria sitt vallöfte om en ny arena, fartblinda. Arenan är av högre prioritet än att ett barn ska få en förskoleplats”, skriver Martin Uleskog, Tingsrydsalternativet.
Foto: Andreas Hillergren/TT