Annons

Återgå till parkeringsavgifter – tyvärr

Växjö kommun har med vällovlig avsikt slopat parkeringsavgifterna i centrum för att främja handeln i dessa tider. Denna åtgärd har tyvärr rakt motsatt effekt.
Insändare • Publicerad 1 april 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
På Stortorget i Växjö råder det ibland parkeringskaos efter att avgifterna tagits bort, något Smålandsposten rapporterat om i veckan.
På Stortorget i Växjö råder det ibland parkeringskaos efter att avgifterna tagits bort, något Smålandsposten rapporterat om i veckan.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Det tyder också på att kommunansvariga inte kommer ihåg hur det var innan högre avgifter infördes. Nu är vi där igen.

Det är tvärt omöjligt att få en parkeringsplats på stan för att uträtta ett ärende eller handla.

Annons

Stortorget och Teatertorget är smockfulla – men affärerna är nästan lika tomma. Den minnesgode vet att många av dem de som jobbar och bor i staden då utnyttjar möjligheten att parkera hela dagen och det må vara dem unnat att slippa betala.

Men vi som vill till staden på för- eller eftermiddagar har ingen chans att parkera gratis nära centrum. Det finns nämligen inga platser att tillgå och alla kan inte cykla eller ta bussen.

Kommunen borde kontrollera läget vid olika tidpunkter på dagen och utvärdera denna åtgärd. Jag tror tyvärr att man så fort som möjligt måste återgå till parkeringsavgifterna för att underlätta för handeln.

Lagmannen

Annons
Annons
Annons
Annons