Annons

Christer Svensson far med osanning

Svar på Christer Svenssons inlägg om KRAV.
Replik • Publicerad 15 augusti 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sanning är en bra ledstjärna och borde vara det för SD också.

1. Koldioxid. KRAV-odling kräver större markyta på grund av att artificiella gödningsämnen inte används. Detta medför inte automatiskt större utsläpp av till exempel koldioxid. På grund av det större manuella inslaget i jordbruket är det troligtvis mindre, men det är inte undersökt. Det handlar alltså om en tro som framförs.

Annons

Förmodligen osanning

2. Lobbyister. KRAV har ett antal anställda som finansieras av de som köper maten. Christer tror att dessa är lobbyister och upprepar det flera gånger. Lobbyister har sin arbetsplats nära politiker och jobbar med att övertyga politiker om något. Det förefaller otroligt eftersom KRAV-märkning är arbetsintensivt. Det handlar om tro som framförs.

Förmodligen osanning.

3. Få bort bönder från marknaden. Christer tror att KRAV vill ha bort vanliga bönder från marknaden. Det ser mera ut som att man försöker erbjuda ett dyrare alternativ ungefär som Rynkeby gör med sin juice. Det handlar om en tro som framförs.

Förmodligen osanning.

4. SD vill minska ned på ekologiska inköp till Växjö kommun.

Förmodligen sant.

Vad gäller koldioxid så vill Jimmie Åkesson skicka Greta till skolan och menar att allt är överdrivet. Varför då orera om koldioxid från jordbruk?

Anders Karlsson

Annons
Annons
Annons
Annons