Annons

Det är dags att folk slutar filma konserter

”Glöm inte att sätta på era mobiltelefoner när ni går ut, så att ni kan swisha pengar till välgörande ändamål”, sa konferencieren på Sankt Sigfrids folkhögskolas julkonsert i domkyrkan i torsdags. Det hade hon inte behövt göra. Publiken stängde aldrig av sina mobiler.
Insändare • Publicerad 11 december 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rolf Wenander gillar inte när publiken filmar under konserter.
Rolf Wenander gillar inte när publiken filmar under konserter.Foto: Lise Åserud

Jag gick till Växjö domkyrka för att höra en fin julkonsert. Och visst hördes den, den höll hög kvalitet. Upplevelsen förstördes dock av alla dessa mobilförsedda personer som tydligen inte tyckte att konserten var bra nog att höra direkt. I stället verkade de vilja att den skulle avnjutas senare. Därför satte en stor del av publiken upp sina mobiler i tid och otid för att spela in och filma vad som försiggick.

Alla ni som filmade, ni verkar tydligen inte ana hur störande det är att ni sätter upp era mobiler i luften och filmar. Eller också bryr ni er inte om det. Vad ni gör är att ni förstör för andra, ni tar ingen hänsyn.

Annons

Inte ens på Dacke Drängars, Ladylights och Missljuds högkvalitativa konsert i lördags kväll slapp vi undan mobilterrorn. Det var flera i publiken som inte tvekade att förstöra stämningen för oss andra genom att filma.

Ytterligare intressanta och lockande konserter väntar i Växjö, framför allt i vår vackra domkyrka. Jag vet inte om jag vågar mig dit någon mer gång i konsertlyssnarärenden. Jag vill gå dit för att njuta av en fin musikstund, inte för att se mobilkameror i luften. De tar bort hela upplevelsen.

Jag tycker det här oskicket är en hänsynslöshet av stora mått. Det är dags att folk slutar filma konserter, slutar störa.

Det borde kunna gå att förbjuda filmning under föreställning och bara tillåta några minuters filmning i början eller slutet av programmet. Då kunde de filmningssugna ta en bild på de uppträdande.

Rolf Wenander

Annons
Annons
Annons
Annons