Annons

Folke Andersson

90 år
Publicerad 13 augusti 2019

Folke Andersson föddes den 14 augusti 1929 i Hjortsberga där han också är uppvuxen. Folke började redan i tidiga ungdomsår att arbeta på Hjortsberga Snickerifabrik där fadern Carl var delägare. Folke ingick 1959 äktenskap med Lilian och familjen hade då sin bostad på Liedbergsgatan i Växjö där han också arbetade som fastighetsskötare, men detta ersattes snart med villa på norr och arbete på Centrallasarettets röntgenavdelning där han arbetade fram tills dess att han pensionerades.

Folkes intressen är och har alltid varit sport i alla former, men främst fotboll där han har ett förflutet som domare. Musik och teater har även det varit ett stort intresse och Folke har varit aktiv i såväl Växjö Manskör som Dramatörerna i olika uppsättningar. Folke hade även en uppmärksammad roll som statist vid polisskolan i Växjö där hans insats var så realistisk att han av en tillkallad polispatrull blev förd till polishuset. Trots den ansenliga åldern av 90 år finns det ork för en daglig promenad medan sportintresset numera tillgodoses via tv:n.

Annons

Födelsedagen firas med en enkel bjudning tillsammans med goda vänner.

Folke Andersson.
Folke Andersson.Foto: PRIVAT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons