Annons

Ge busschauffören en hedersutmärkelse

Svar till Anders Johansson, som i en insändare (den 7/8), hade synpunkter på att en busschaufför tog på sig jackan, lämnade bussen och stack i väg.
Insändare • Publicerad 13 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vad skulle du ha gjort om du hade varit chaufför i en buss som havererade under färd? Skulle du ha suttit kvar bakom ratten och rullat tummarna och väntat på att bussen skulle reparera sig själv? Det sitter inga chaufförer i reservbussar, beredda att rycka ut vid haveri klockan 22.30 en fredagskväll.

I stället vet jag att den här chauffören tog sin cykel, som han hade med i bagageutrymmet, och cyklade från Fagrabäckshållplatsen till bussdepån på Norre­mark för att hämta en annan buss som han visste fanns där. Detta talade han också om för de passagerare som inte sov (eller hade hörlurar på sig och inte kunde höra något). Dessvärre visade det sig att även reservbussen var trasig, så efter några telefonsamtal fick han i stället låna en buss från Bergkvarabuss. Men denna buss fanns på Hammerdalsvägen på Västra Industriområdet. Det är en bra bit att cykla från Norremark till Hammerdalsvägen, så det tog en stund.

Annons

Till sist fick han i alla fall tag på en buss och kunde återvända till Fagrabäck och fortsätta färden. Bli av med sitt körkort, Anders Johansson? Jag tycker att han var värd en heders­utmärkelse för sin insats. För övrigt tycker jag också att vissa journalister och insändarskribenter borde kolla upp upplösningen på ett sådant här drama innan de skriver halvfärdiga artiklar och sura insändare.

Olle Persson

Annons
Annons
Annons
Annons