Annons

Hur kan vi hjälpas åt?

När man sitter i 14 dagars karantän på en segelbåt så hinner man tänka en del. Jag har skickat ett mejl till försvarsdepartementet och regeringen och erbjudit våra tjänster. Nu är han dum i huvudet tänker ni, kanske det.
Insändare • Publicerad 27 mars 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi företagare kan hjälpa staten mer än vad vi tror, och dem kan hjälpa oss, tillsammans är vi urstarka. Vi skulle kunna få fram en win-win-win-situation.

I stället för att vi företagare ska skicka hem en massa folk som i sin tur kommer att kosta staten miljarder sänker vi våra priser på de produkter som vi kan bistå med. Jag är väl medveten om att det inte är alla företag som kan gynnas av detta, men många företag är det.

Annons

Om vi företag kan hålla produktionen igång med en ytterst liten marginal, eller rent av nollresultat under en viss tid. Under denna tid förbinder sig staten/regeringen att enbart köpa svenskproducerat i den mån det går. Det är många företag i Sverige som kan producera det som i dagsläget köps från utlandet.

Då sparar vi gemensamt miljarder till statskassan, inte alla, men många fler kan behålla sina jobb, staten får betydligt billigare materiel i dessa tider, och som bonus slipper man betala ut löner till folk som inte gör något. Krispaketen ska självklart vara kvar, men det kommer absolut att minska rejält.

Om vi (Hyllteknik AB) kan förse till exempel fältsjukhusen med förvaringslösningar som är anpassade efter situationen så vore det en vinst för oss alla.

Det är inte i dagsläget intressant att tjäna en massa pengar utan att överleva situationen. Skulle vi kunna leverera utrustning till de olika departementen utan vinst hade det passat oss perfekt just nu.

Men, detta måste i så fall omedelbart sättas i verket, det är många företag som klarar sig endast några få veckor till.

Vi får se om regeringen "nappar" på min idé.

Skepp o hoj från Västindien, Peter Hedlund, ägare till Hyllteknik AB

Peter Hedlund på Hyllteknik.
Peter Hedlund på Hyllteknik.Foto: Arkivbild
Annons
Annons
Annons
Annons