Annons

Jag vill säga tack till förskolepersonalen

Kanske att det är ovanligt att svara på insändare? Jag gör det ändå, för när jag läste Vem tackar personalen inom förskolan? kände jag att Lisa förtjänar ett svar. Och ett tack.
Replik • Publicerad 9 maj 2020 • Uppdaterad 10 maj 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Varje dag görs heroiska insatser runt om i Sverige för att minska smittspridningen, vårda de sjuka och skydda de sårbara. I en rad samhällsviktiga verksamheter görs hjältedåd av de anställda, inte minst i förskolan. Men situationen är tuff för personalen. Många vittnar nu om stress och oro på grund av förväntningar om samma kvalitet som före coronapandemin.

Sådana högt ställda förväntningar går inte att ha i en situation som denna. Regeringen och jag förstår att allt inte går att göra som vanligt. Det är en annorlunda tid med helt andra förutsättningar.

Annons

Rektorer, förskollärare, fritidspedagoger, lärare, barnskötare och annan personal har hittills gjort exceptionella insatser under coronapandemin. Vi behöver se till att dessa insatser kan fortsätta.

För trots att mycket är annorlunda så har Sveriges barn kunnat fortsätta sitt lärande och lekande. De har fortsatt att ha en trygg plats i vardagen.

Det är viktigt för samhällets möjlighet att vara starkt och ta oss igenom denna pandemi tillsammans. Det du och alla dina kollegor gör är stort och för det vill jag tacka.

Anna Ekström (S), utbildningsminister

Anna Ekström (S), utbildningsminister.
Anna Ekström (S), utbildningsminister.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons
Annons
Annons
Annons