1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kanske dags för Svengelska Unionen

EU-kommissionen tycker att Sverige är så rikt att de kan höja sin avgift till EU. Istället anser jag att Sverige ska exportera sina kunskaper inom till exempel statsförvaltningen till övriga EU-stater.

Ett exempel kan vara hur arbetsmarknadens parter sköter lönebildningen, så att inte korrumperade politiker i deras länder får övertaget och i första hand förser sig själva och sitt politikerområde, vilket visat sig leda till att extra EU-pengar måste tillföras dessa länder för att de inte ska gå i konkurs.

Varför går vår regerings EU-företrädare fram med förslag om att utvidga EU:s ansvarsområde? Det fördyrar ytterligare för de så kallade rika staterna. Vi som exportberoende land behöver EU, men det ska vara ett lagom inflytande från EU-ledningen.

Om nu Sverige är så rikt, varför behöver statens roffa åt sig av pensionärernas surt förvärvade ålderdomspengar? Hur många decennier dröjer det innan den stölden har återbetalats? Varför får vi med jämna mellanrum läsa exempel som ”De gamla fick ligga med blöta blöjor hela natten.”, ”Vårdpersonal kan ha behandlat gamla illa.”, ”Är det rätt att gamla får sova med bajs i blöjan?”

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

De som tjänar mest på att Sverige är med i EU är säkerligen företagarna, men även stöldligor och IS, som kan nyttja den fria rörligheten på varor och tjänster.

Att nu börja diskutera om att höja Sveriges EU-kostnad, när vi vet att en lågkonjunktur kommer allt närmare, är horribelt.

Kanske Storbritannien och Sverige bör utöka sitt samarbete. Svengelska Unionen!

Sivert Bergvall

Svensk och EU-flagga hissade framför Riksdagshuset.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Läs mer

Reportage:

När Alvesta kommunhus byggdes: Gasmaskiner sattes på taket för att spruta eld

En extravagant livsnjutare som levde i lyx och flärd, en överklassman från en oljefamilj i Malmö som kom körande i en sportbil till Alvesta 1949. Nu har boken om Claes Knutsson kommit.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länen.

Granskning: Miljö på djupet – del 2

Har sex elbilar: 76 dieselbilar ska bort – på fem år

I dag drivs 76 av fordonen på diesel, av totalt 123 stycken.

Lakers på is

Emil om gruppdynamiken: ”Vi triggar igång varandra”

Växjö Lakers #14 har dragit lärdom av fjolåret.

Krönika • ”Djupt orättvis tortyr av idrott och kultur”

Enestubbe: Släpp in publiken på våra arenor – nu!

Idrott och kultur har tagits som gisslan av regeringen.

Lakers på is

Frälsaren är hemma: ”Det känns annorlunda nu”

Robert Rosén är förberedd på vad som väntar honom.