Annons

Låt A-traktorer gå snabbare – sätt press på riksdagen

Jag vill att A-traktorer ska få gå snabbare, eftersom de gör för höga varv på låg hastighet och för att alla blir arga när de ligger efter en A-traktor.
Insändare • Publicerad 20 januari 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

När folk blir arga kanske ungdomarna inte vill köra mer för att de känner sig i vägen för alla andra och det gör att ungdomarna inte är ute och träffar sina vänner. Det kan göra så alla sitter inne och spelar och blir tjocka för att de aldrig är ute och så får de färre vänner.

För de som inte vet vad en A-traktor är det en bil som får gå i 30 km/h. Den får bara vara tvåsitsig och den ska vara kapad. Är den inte kapad ska den ha vägg mellan framsätet och baksätet och då ska det vara vikter i den. Om den är kapad ska det vara ett flak på den kapade delen.

Annons

Jag vill att mopedbilar ska förbjudas. De får gå i 45 km/h men är samtidigt inte säkra eftersom det är gjorda av plast. En A-traktor är däremot en vanlig bil men får ändå bara gå i 30. Om alla påpekar detta för sina vänner och släktingar, och att de sedan skickar in ett mejl till riksdagen tror jag att det kan bli en förändring.

Valter Delefelt

Valter Delefelt vill se förändring när det gäller hastigheten för en A-traktorer.
Valter Delefelt vill se förändring när det gäller hastigheten för en A-traktorer.Foto: Peter Åklundh
Annons
Annons
Annons
Annons