Annons

Låt det höjda OB-tillägget vara kvar

Region Kronoberg bedriver verksamhet dygnets alla timmar. Akutmottagningen, medicinavdelningen och BB-förlossning är bara några av de verksamheter som tar emot och vårdar patienter oavsett veckodag eller tid på dygnet.
Debatt • Publicerad 28 januari 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är inte alldeles lätt att bemanna den typen av verksamhet. Att arbeta skift sliter på kropp och själ.

Vi ser det och har valt att, vid sidan av att arbeta för en bättre arbetsmiljö, visa det i lönekuvertet med ett höjt tillägg för alla Region Kronobergs medarbetare som arbetar obekväma arbetstider. Att alla medarbetare och inte bara vissa grupper får ta del av det höjda OB-tillägget är unikt bland Sveriges regioner.

Annons

Frågan om det höjda OB-tilläggets framtid är nu uppe för diskussion. Vi socialdemokrater är tydliga – behåll det höjda OB-tillägget. Låt Region Kronoberg fortsätta vara ett föredöme för övriga regioner.

Henrietta Serrate (S), oppositionsråd i Region Kronoberg

Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

”Vi socialdemokrater är tydliga – behåll det höjda OB-tillägget. Låt Region Kronoberg fortsätta vara ett föredöme för övriga regioner”, skriver Henrietta Serrate (S) och Robert Olesen (S).
”Vi socialdemokrater är tydliga – behåll det höjda OB-tillägget. Låt Region Kronoberg fortsätta vara ett föredöme för övriga regioner”, skriver Henrietta Serrate (S) och Robert Olesen (S).Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons
Annons
Annons
Annons