Annons

M och KD vill vara i vinnargänget

Insändare • Publicerad 13 december 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Svensk politik befinner sig idag i ett instabilt läge. De borgliga partierna Centern och Liberalerna har dragit sig mot vänsterkanten, och det verkar som att svenskarna inte längre anser sig behöva det gamla Folkpartiet.

Både det och det gamla Bondeförbundet kommer förmodligen inom en snar framtid att ätas upp av Socialdemokraterna. Lika bra det. Vacklar man som dagens obeslutsamma regeringspartier har gjort i sina politiska utlåtanden så är vacklargänget inte längre att lita på.

Annons

Här ser de fundersamma Moderaterna sin chans att närma sig ett vinnargäng som Sverigedemokraterna. Man räknar förstås med att Kristdemokraterna också vill tillhöra framgångssagan.

Populärast bland partiledarna är den mer jordnära KD:s Ebba Busch Thor. Kommer hon att bli utsedd till vinnargängets partiledare, så har vi snart en borgerlig regering som kan städa upp i vårt sargade svenska samhälle.

Sivert Bergvall

Det är naturligt att Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor närmar sig SD, tycker Sivert Bergvall.
Det är naturligt att Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor närmar sig SD, tycker Sivert Bergvall.Foto: Christine Olsson/TT
Annons
Annons
Annons
Annons