Annons

Mötesdatum kommer inte annonseras

Tittade på TV-sändningen av Region Kronobergs novembermöte med valda ledamöter. Det började bra med beslut om att deras möten år 2000 skall sändas både i lokal-tv och lokal-radio. Beslutet därefter var ett verkligt magplask.
Insändare • Publicerad 6 december 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Åke Andersson tycker det är viktigt att tid och datum för regionfullmäktige annonseras ut i tidningen.
Åke Andersson tycker det är viktigt att tid och datum för regionfullmäktige annonseras ut i tidningen.Foto: Arkivbild

För att alla intresserade i Kronobergs län skall ha möjlighet att se och höra Region Kronobergs möten, måste man ha annonser i ortspressen med datum och tid för varje möte.

Kostnaden beräknades till 100 000 kronor. Förslag att man skall slopa annonseringen framfördes.

Annons

Man hade lagt upp det så att om man anslog 100 000 kronor måste ledamöternas arvoden minska med den summan.

Helt horribelt fel att blanda ett förslag, vilket skulle hjälpa alla i regionen vilka inte förfogar över datakunskap, med ledamöternas arvoden.

Jag tar för givet att datum och tid kommer att läggas ut, så att alla med dator kan se och höra Region Kronobergs möten.

Jag kan ge ett tips vilket skall halvera kostnaden för annonseringen. Det går utmärkt att annonsera enspaltiga annonser. Det räcker för intresserade.

Kostnaden kan man kanske få fram med mindre engagemang i mässor och övriga verksamheter utanför regionen. Under novembermötet fick ordföranden lägga förslag på att flytta fram behandlingen av ett antal ärenden, då de ansvariga ledamöterna inte var närvarande på mötet.

Åke Andersson, Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons