GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu skickar jag gängen till er, politiker

Nu ska ”problemet” ­tillbaka till de ansvariga.
Insändare • Publicerad 26 september 2019 • Uppdaterad 27 september 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Cityhallen i Växjö.
Cityhallen i Växjö.Foto: Filip Sjöfors

Vi i Växjö City och i min butik har haft stora problem med ungdomsgäng. De snattar, trakasserar min personal och mig. De har varit våldsamma och hotfulla vid flera tillfällen. Problemen har uppstått varje dag under de senaste 12 månaderna.

Under tiden våra politiker tycker att skolfoton och rökning på badplatser är våra största problem säljs knark till ungdomar helt öppet utanför vår entré. Mitt på dagen! Jag har vänt mig till medierna, politiker, socialtjänsten, Securitas, polisen. Ingenting har hänt.

Jag har förlorat kunder, personal, butikschef, nerver och tid. Som om det inte räcker att jag betalar över 2 miljoner kronor årligen i skatt fick jag betala 100 000 kronor extra till Securitas bevakning förra året, bara för att känna oss trygga på kvällarna. Ska inte skattepengar användas till att ge oss medborgare trygghet?

Jag har spenderat de senaste 15 år av mitt liv på att bygga upp mitt livsverk, Cityhallen. Det har krävts stora uppoffringar av mig och personalen. Jag kommer inte att låta någon eller några rasera min dröm. Jag är trött på apati och brist på handlingskraft hos de som kan lösa vår trygghetsproblem.

Jag önskar att jag kunde ägna min tid åt det jag älskar mest, göra affärer och utveckla mitt företag. Jag önskar att någon annan fick kämpa för vår trygghet. Någon som fick betalt för det. Men om ingen annan gör det får jag väl göra det. Jag är en man av handling och därför kommer jag att göra det här om man inte gör något åt läget inom en månad:

Om 30 dagar kommer jag personligen att samla ihop alla dessa ungdomsgäng, bjuda dem på snacks och dricka och betala taxiresa till de ansvariga politikerna. Trygghet kommer faktiskt på andra plats på livets pyramid och jag kräver den för min personal, kunder och mig. Skam den som ger sig.

John Curovac

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.