1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Omsorg i Växjö som skapar trygghet i en föränderlig tid

Vi i Blågröna Växjö vill att det ska finnas en trygg välfärd att lita på och som ska tillhandahållas varje Växjöbo. En robust grund för såväl mellanmänsklig tillit, som tilliten i samhället, läggs med en god samhällsservice som möter varje människa efter behov.
Ulf Hedin (M) och Anna Zelvin (KD) skriver om omsorgen i Växjö kommun.
Foto: Gorm Kallestad

Människor i dag lever och är friska allt längre. Det innebär också att andelen äldre i behov av omsorg ökar. Samtidigt blir det ekonomiska läget för Sveriges kommuner allt kärvare. Växjö kommun är inget undantag.

Vi står dock bättre rustade än många andra kommuner. Det är dock inte läge att luta sig tillbaka. I den Blågröna budgeten för 2020 har vi tydliggjort att vi behöver se över vårt lokalutnyttjande för samtliga verksamheter i kommunkoncernen. Det betyder att vi inom omsorgen behöver bli tydligare i styrning och i våra prioriteringar.

Därför vill vi inom omsorgen nu genomföra en samlokalisering av bland annat vår rehabenhet, hjälpmedelsverksamhet, samt våra tre stadsnära kvälls- och nattpatruller.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Syftet är framför allt att skapa bättre bemannings- och planeringsförutsättningar för våra medarbetare, men även att få bättre resursutnyttjande avseende våra lokaler och fordon.

Omsorgens resurser ska finnas i mötet med Växjöbor i behov av stöd och omsorg. Med moderna arbetssätt och bättre styrning får vi mer gjort, utan att våra medarbetare behöver ta dubbla kliv i trapporna på väg till omsorgstagarna. Det skapar nya förutsättningar för en trygg omsorg i en föränderlig tid för alla Växjöbor.

För Blågröna Växjö

Ulf Hedin (M), ordförande omsorgsnämnden, Anna Zelvin (KD), vice ordförande omsorgsnämnden

Läs mer

Reportage:

När Alvesta kommunhus byggdes: Gasmaskiner sattes på taket för att spruta eld

En extravagant livsnjutare som levde i lyx och flärd, en överklassman från en oljefamilj i Malmö som kom körande i en sportbil till Alvesta 1949. Nu har boken om Claes Knutsson kommit.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länen.

Granskning: Miljö på djupet – del 2

Har sex elbilar: 76 dieselbilar ska bort – på fem år

I dag drivs 76 av fordonen på diesel, av totalt 123 stycken.

Krönika • ”Djupt orättvis tortyr av idrott och kultur”

Enestubbe: Släpp in publiken på våra arenor – nu!

Idrott och kultur har tagits som gisslan av regeringen.

Fotboll

Räppe står väl rustat till premiären: ”Aldrig haft en sådan här stark trupp”

Det vimlar av kvalitet i Räppes trupp.

Lakers på is

Frälsaren är hemma: ”Det känns annorlunda nu”

Robert Rosén är förberedd på vad som väntar honom.