Annons

Omsorg i Växjö som skapar trygghet i en föränderlig tid

Vi i Blågröna Växjö vill att det ska finnas en trygg välfärd att lita på och som ska tillhandahållas varje Växjöbo. En robust grund för såväl mellanmänsklig tillit, som tilliten i samhället, läggs med en god samhällsservice som möter varje människa efter behov.
Debatt • Publicerad 9 september 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ulf Hedin (M) och Anna Zelvin (KD) skriver om omsorgen i Växjö kommun.
Ulf Hedin (M) och Anna Zelvin (KD) skriver om omsorgen i Växjö kommun.Foto: Gorm Kallestad

Människor i dag lever och är friska allt längre. Det innebär också att andelen äldre i behov av omsorg ökar. Samtidigt blir det ekonomiska läget för Sveriges kommuner allt kärvare. Växjö kommun är inget undantag.

Vi står dock bättre rustade än många andra kommuner. Det är dock inte läge att luta sig tillbaka. I den Blågröna budgeten för 2020 har vi tydliggjort att vi behöver se över vårt lokalutnyttjande för samtliga verksamheter i kommunkoncernen. Det betyder att vi inom omsorgen behöver bli tydligare i styrning och i våra prioriteringar.

Annons

Därför vill vi inom omsorgen nu genomföra en samlokalisering av bland annat vår rehabenhet, hjälpmedelsverksamhet, samt våra tre stadsnära kvälls- och nattpatruller.

Syftet är framför allt att skapa bättre bemannings- och planeringsförutsättningar för våra medarbetare, men även att få bättre resursutnyttjande avseende våra lokaler och fordon.

Omsorgens resurser ska finnas i mötet med Växjöbor i behov av stöd och omsorg. Med moderna arbetssätt och bättre styrning får vi mer gjort, utan att våra medarbetare behöver ta dubbla kliv i trapporna på väg till omsorgstagarna. Det skapar nya förutsättningar för en trygg omsorg i en föränderlig tid för alla Växjöbor.

För Blågröna Växjö

Ulf Hedin (M), ordförande omsorgsnämnden, Anna Zelvin (KD), vice ordförande omsorgsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons