Annons

Protest mot tre timmars …förskola per dag

Att gå in och ”mom shama” de föräldrar som väljer att ha sina barn på förskolan är förkastligt.
Insändare • Publicerad 14 december 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kommentaren i Smålandsposten den 6 december från Tingsryds bildningschef, angående protesterna mot de nya reglerna kring förskolan i kommunen, låter som att vi alla ska sadla om till hemmamammor/pappor och stanna hemma till barnet fyllt sex år.

Ja, förskolan är frivillig, men vi som än dock väljer att använda den ska inte ha dåligt samvete på grund av de vars ansvar att se till att förskoleplatserna finns har en personlig åsikt. Skolverket rekommenderar trots allt förskolan från tre års ålder.

Annons

"Tingsryd där livet är härligt" – fast kanske inte för småbarnsfamiljer. Hela Tingsryd kommuns glesbygds framtid hänger ju på att unga föräldrar och barn ska finnas i kommunen och vilja flytta hit inte härifrån.

Kommunen bör främja och lyssna på unga, arbetande barnfamiljer; för att de är vår framtid!

En arbetande småbarnsförälder

Kommunen bör främja och lyssna på unga, arbetande barnfamiljer; för att de är vår framtid! Det skriver signaturen ”En arbetande småbarnsförälder”.
Kommunen bör främja och lyssna på unga, arbetande barnfamiljer; för att de är vår framtid! Det skriver signaturen ”En arbetande småbarnsförälder”.Foto: Andreas Hillergren/TT
Annons
Annons
Annons
Annons