1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Religion tillhör privatlivet

I en insändare skriver Jonas Aronsson ”självklart att elever bär kippa, kors, och slöja”. Barn ska inte behöva utsättas för någon religiös påverkan i svenska skolor.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Jag tycker det borde vara förbjudet att bära religiösa symboler på alla våra skolor och offentliga myndigheter i Sverige. Inför i stället någon enkel skoluniform för alla barn. Detta av många olika orsaker, bland annat att utmärka sig med religiösa, kulturella eller sexuella symboler uppmanar många andra till mobbning och trakasserier. Tyvärr fungerar många människor så!

Att visa andra vilken religion man tillhör är ingenting som förenar människor, det visar sig med all tydlighet runt om i världen, och har så gjort i hela vår historia. Risken är stor att även vi i vårt land inom en snar framtid få stora problem olika religiösa och kulturella skillnader.

Ofta åberopar man religionsfrihet, men det måste väl rimligtvis också innebära att det offentliga rummet och icke troende inte ska behöva utsättas för religiös påverkan av något slag. Religion tillhör privatlivet.

Lennart Turesson

Foto: Carina Johansen

Läs mer

Reportage:

När Alvesta kommunhus byggdes: Gasmaskiner sattes på taket för att spruta eld

En extravagant livsnjutare som levde i lyx och flärd, en överklassman från en oljefamilj i Malmö som kom körande i en sportbil till Alvesta 1949. Nu har boken om Claes Knutsson kommit.

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i länen.

Tingsryd

Vuxenskolan kör på trots mindre bidrag till yrkesutbildningar

Det statliga stödet till yrkesutbildningarna minskar rejält för vuxenskolan i Tingsryd. Samtidigt får skolan pengar för att kombinera yrkesutbildning med yrkessvenska och SFI.

Granskning: Miljö på djupet – del 2

Har sex elbilar: 76 dieselbilar ska bort – på fem år

I dag drivs 76 av fordonen på diesel, av totalt 123 stycken.

Coronapandemin

Barnen höll sig hemma under coronavåren: ”Vet inte hur vi klarat det annars”

Alvesta kommun uppmanade föräldrar med så kallade 15-timmarsbarn att hålla sig hemma under våren.

Krönika • ”Djupt orättvis tortyr av idrott och kultur”

Enestubbe: Släpp in publiken på våra arenor – nu!

Idrott och kultur har tagits som gisslan av regeringen.