Annons

Sänkt elnätsavgift ska underlätta för kunder

Coronakrisen har slagit hårt mot stora delar av samhället och för många innebär det kärva ekonomiska tider. Därför har vi sänkt vi elnätsavgiften för både privat- och företagskunder från och med 1 maj 2020.
Debatt • Publicerad 18 maj 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sänkningen har sedan tidigare varit planerad att ske under 2021, men till följd av det rådande läget har vi valt att tidigarelägga införandet av det nya lägre priset redan under våren. Samtidigt ser vi över flertalet mätarsäkringar för att säkerställa att du som kund ska få rätt prissättning och möjlighet att spara pengar.

Elnätsavgiften innebär och möjliggör att vi kan säkerställa ett kontinuerligt underhålls- och utvecklingsarbete och därigenom kan öka leveranssäkerheten i elnäten till dig som kund.

Annons

Tack vare ett hårt arbete kan vi nu sänka avgiften och fortsätta med arbetet att bidra till en fortsatt hållbar utveckling i Växjöregionen.

Vi hoppas att denna åtgärd kan bidra med något positivt för alla de hushåll, restauranger, frisörer, industrier, butiker och andra verksamheter som kämpar och har en kärv ekonomisk situation just nu.

För Blågröna Växjö

Christer Wånehed (M), ordf Veab, Cheryl Jones Fur (MP), ledamot Veab

”Tack vare ett hårt arbete kan vi nu sänka avgiften och fortsätta med arbetet att bidra till en fortsatt hållbar utveckling i Växjöregionen”, skriver Christer Wånehed (M) och Cheryl Jones Fur (MP).
”Tack vare ett hårt arbete kan vi nu sänka avgiften och fortsätta med arbetet att bidra till en fortsatt hållbar utveckling i Växjöregionen”, skriver Christer Wånehed (M) och Cheryl Jones Fur (MP).Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Annons
Annons
Annons
Annons