Annons

Sanslös politik levereras

Mötet med statsminister Stefan Löfven nyligen i Älmhult fick mig att känna stor tillförsikt och glädje. Publiken bestod av många unga människor och barnfamiljer. Det gav mig hopp om framtiden när högerpopulismen har vind i seglen i Sverige och Europa.
Insändare • Publicerad 11 december 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Här hemma allierade sig högerpartierna M, KD och SD med Vänsterpartiet för misstroendevotum mot Eva Nordmark, ett hot som drogs tillbaka i veckan. Frågan gällde Arbetsförmedlingen som M och KD starkt vill begränsa och som gått igenom.

Nu hotade man att med stöd av V och SD fälla en minister som gör precis det som de alltid velat, nämligen begränsa och privatisera Arbetsförmedlingen. Detta är något helt sanslöst.

Annons

Löfven har lyckats med att spräcka Alliansen och fått stöd av C och L. Detta är svårsmält för högern.

Jag är stolt över statsministern. Han har en gång tagit på sig en skitig arbetaroverall precis som jag och vet hur det är att jobba med skit under naglarna. Han är och förblir en arbetargrabb. Vad vet Ebba, Ulf eller Jimmie om detta? Om du som arbetare tror att högern värnar dina intressen är du grundlurad. Det har de aldrig gjort och kommer aldrig att göra.

Jonny Bergstrand

”Löfven har lyckats med att spräcka Alliansen och fått stöd av C och L. Detta är svårsmält för högern”, skriver Jonny Bergstrand.
”Löfven har lyckats med att spräcka Alliansen och fått stöd av C och L. Detta är svårsmält för högern”, skriver Jonny Bergstrand.Foto: Christine Olsson/TT

Annons
Annons
Annons
Annons