Annons

Skyltars vara eller icke vara i Älmhult

Langes och Sibylla får som bekant inte ha skyltar utmed väg 23 för att visa att och var de finns.
Insändare • Publicerad 17 augusti 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rondellskyltar i Älmhult.
Rondellskyltar i Älmhult.Foto: Johan Kristensson

Vi vill att verksamheter ska blomstra men länsstyrelsen sätter P för det. Det kan hända olyckor om dessa reklamskyltar får sitta uppe är anledningen. Under alla år har inte en enda olycka hänt på grund av dessa skyltar! Och hur är det längs andra vägar? Det finns skyltar lite varstans men bilisterna klarar av dem galant utan att krocka eller köra av vägen.

Det konstiga är att i en av cirkulationsplatserna i centrala Älmhult finns det ett gytter av skyltar som flertalet av passerande trafikanter inte kan läsa och som skapar stor förvirring! Det tar definitivt mer än två sekunder att studera dessa för att fundera ut huruvida de är till hjälp eller vad de är till för. DET är trafikfarligt!

Annons

Jag vet inte hur många gånger folk kört rakt ut framför bilister som redan är inne i ”rondellen”. Dessutom parkerar folk strax före infarten och passagerare hoppar ut från dessa och skuttar glatt runt bland bilarna INNE i ”rondellen” för att till slut kunna ställa sig bland skyltarna medan en annan person fotograferar.

Mina förslag är enkla:

1. Låt Langes och Sibylla få ha sina skyltar.

2. För större trafiksäkerhet: Ta bort rondellskyltarna och återställ platsen så som den var tidigare. (Den är inte vacker i nuvarande skick. Ser ut som en skogsbrand farit fram och utsmyckningen är hemsk. Dessutom är inte alla nationaliteter i Älmhult representerade … Säger kommunen att vi ska visa att vi är internationella ska väl inte bara vissa språk representeras?) Under resor till olika städer och länder har vi nog alla sett exempel på hur vackra cirkulationsplatser ser ut och vi är många som vill ha sådana även i Älmhult.

Länsstyrelsens representant bör tänka om och tänka rätt! Det är okej att göra en pudel!

G Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons