Annons

Släpp prestigen – låt Langes ha sin skylt

Trafikverket och länsstyrelsen begår maktmissbruk när man vägrar Langes en skylt utmed väg 23.
Insändare • Publicerad 14 december 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Franz Daiss tycker det är mycket märkligt att Langes inte får ha en skylt längs med väg 23.
Franz Daiss tycker det är mycket märkligt att Langes inte får ha en skylt längs med väg 23.

Jag kör ofta denna väg och kan inte se några problem med att läsa deras skylt på två sekunder, dessutom upptäckte jag affären tack vare den skylt man tidigare fick ta ner.

Däremot hinner jag inte uppfatta allt som står på Husebys skylt på två sekunder som förare, så det är nonsens vad Trafikverket säger. En eventuell medpassagerare kan möjligen läsa allt på Husebyskylten och berätta eftersom den personen inte behöver ha koncentrationen på trafiken och vägen. Var finns logiken?

Annons

Ni kan ju titta på ljusskyltar i Växjö som flimrar med olika budskap i till exempel en rondell Ljungadalsgatan/Hj Petris väg, där kan man tala om olämplig placering. En skylt som flimrar med olika budskap i en rondell där man ska koncentrera sig på trafiken istället för reklam.

Nu är det väl så att myndigheterna inte vill/kan erkänna att de göra fel och det har gått prestige i frågan. Men ingen kan tjäna mer på att göra rätt än Trafikverket, även om det svider och ge Langes möjlighet att visa att de finns några kilometer från vägen och på så sätt driva en butik och säkra arbetsplatser, allt annat vore löjligt och skamligt.

Tänk om Trafikverket och länsstyrelsen.

Franz Daiss, som inte har aktier i Langes, bara förståelse och sunt förnuft

Annons
Annons
Annons
Annons