1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tidsbeställning på vårdcentral

Som nyinflyttad till Växjö har jag hunnit fundera några gånger kring varför det är så svårt att få tid sin läkare. Ringde för ett tag sedan och ville beställa tid hos min läkare. Fick besked att det finns inga tider ”men ring igen på tisdag”. Ringde men det fanns inga tider. Insåg att jag får ta den här kontakten själv via 1177.

Efter att legat i feber fem dagar ringde jag vårdcentralen klockan 06 en morgon. En sköterska ringde upp 10.30. Fick ta en lång dialog med denna sköterska som tyckte att det inte fanns någon anledning att jag skulle få komma till jouren. När jag var på väg att ge upp fick jag en tid.

Det visade sig vid läkarbesöket att jag var i stort behov av hjälp, och jag är mycket tacksam mot läkaren som tog hand om mig. Det känns väldigt jobbigt att man ska behöva argumentera för att få ett läkarbesök. Vad beror detta på?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

En äldre patient

Det känns väldigt jobbigt att man ska behöva argumentera för att få ett läkarbesök. Vad beror detta på? Den frågan ställer signaturen ”En äldre patient”.
Foto: Johan Nilsson/TT

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Dagens Nyheters tävling ”Sommardikten”

Växjösonen Anyuru nominerad till Sveriges bästa sommarpoet

Nominerad för sitt verk där han skildrar Araby

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.