Annons

Vad är ert syfte, Region Kronoberg?

Region Kronoberg, vad är ert syfte med kollektivtrafiken?
Insändare • Publicerad 13 augusti 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Ebba Sund

I en tidigare insändare undrade jag över hur Region Kronoberg tänkte med flertalet indragna bussturer för bland annat oss Gemlabor. Nu, månader senare, har jag visst indirekt fått svaret genom ytterligare indragna turer, men denna gång gäller det tågavgångar.

Redan i våras märkte jag tydligt av detta då jag skulle åka hem efter en tidig restaurangkväll i centrum. Tidigare hade det gått ett tåg i timmen och därför räknade jag med det även denna kväll. Tyvärr hade jag precis missat 19.21-tåget och döm om min förvåning när jag ser att om jag vill komma hem till Gemla de kommande timmarna så får jag åka över Alvesta! Eller snällt vänta till 21.50-bussen. I stället fick mannen vänta med läggningen av barnen och komma och hämta mig i stan.

Annons

Detta får mig att undra över Region Kronbergs syfte med kollektivtrafiken. Det man främst kan tänka sig är ekonomiska syften och då framför allt att erbjuda så få turer som möjligt (= liten kostnad). För mig som resenär och pendlare hade det varit mer rimligt med fler avgångar, på bra tider, som gör att jag till fullo kan använda mig av kollektivtrafiken och med fördel låta bilen stå. En mer konspiratorisk tanke är att ni samarbetar med bilindustrin eftersom den alltmer försämrade kollektivtrafiken i längden gör att vi behöver skaffa en bil till för att klara våra transporter.

Så min fråga till er Region Kronoberg är: Vad är ert syfte med kollektivtrafiken och ytterligare indragna avgångar?

Anna Larsson, Gemla

Annons
Annons
Annons
Annons