Annons

Vad hindrar majoriteten från rättvisa ob-tillägg?

Under pågående coronakris står Kommunals proffsiga yrkesgrupper i frontlinjen för att ge kvalificerad omvårdnad och service till patienter inom Region Kronoberg.
Debatt • Publicerad 21 maj 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

För att alla delar i vården ska fungera måste såväl somatisk- som psykiatrisk omvårdnad, lokalvård, kök och övrig service vara optimal. Något som den är veckans alla dygn och dagar tack vare Kommunals yrkesgrupper.

Det är därför häpnadsväckande att Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, i Smålandsposten den 11 maj uttrycker att han och att hans blågröna majoritet står fast vid att de inte ens under pågående coronakris är beredda att ge Kommunals yrkesgrupper likvärdig ersättning för den obekväma arbetstiden som till sjuksköterskor, läkare, medicinska sekreterare etcetera.

Annons

Den borgerliga majoriteten har hittills diskriminerat Kommunals yrkesgrupper vad avser den obekväma arbetstidsersättningen. Detta är en stor skamfläck för den borgerliga majoriteten i Region Kronoberg.

Inför cirka 150 Kommunalare sa Mikael Johansson, att det centrala avtalet var tvunget att inväntas, innan han var villig att diskutera vad det borgerliga styret i pengar var beredda att tillskjuta utöver centralt avtal. Nu i coronatider, då våra arbetsinsatser pressas till yttersta gräns, kan vi inte vänta längre.

Nu, Mikael Johansson, är det din och dina borgerliga kollegors uppgift att se till att Kommunals yrkesgrupper ersätts på likvärdiga villkor som övriga personalgrupper inom Region Kronoberg.

Vi förväntar oss snabba åtgärder och att du också svarar på detta inlägg då det angår stora delar av Region Kronobergs personal. Människor som dagligen gör stora insatser och uppoffringar för att ge Kronobergarna en så god vård som möjligt.

Vi väntar på ditt och den blågröna majoritetens svar!

Kommunal Hälso- Sjukvård och Trafik Kronoberg, genom Jenny Sjöström, ordförande

Det är den borgerliga majoritetens uppgift att se till att Kommunals yrkesgrupper ersätts på likvärdiga villkor som övriga personalgrupper inom Region Kronoberg, skriver Kommunal Hälso- Sjukvård och Trafik Kronoberg, genom Jenny Sjöström, ordförande.
Det är den borgerliga majoritetens uppgift att se till att Kommunals yrkesgrupper ersätts på likvärdiga villkor som övriga personalgrupper inom Region Kronoberg, skriver Kommunal Hälso- Sjukvård och Trafik Kronoberg, genom Jenny Sjöström, ordförande.Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons
Annons
Annons
Annons