Annons

Växjö behöver ett avtal med Kvinnojouren

I Smålandsposten den 10 december skriver den moderatledda majoriteten i Växjö om att Socialdemokraterna sprider oro om Kvinnojouren i Växjö.
Replik • Publicerad 14 december 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det jag som kommunalråd för Socialdemokraterna skrev var att man från högermajoriteten i Nämnden för arbete och välfärd inte verkar villig att skriva ett avtal med kvinnojouren Blenda i Växjö och det håller jag fast vid.

På nämndsammanträdet den 20 november fanns ett yrkande: ”Ta fram ett förslag till IoP (idéburet offentligt partnerskap) alternativt ett annat avtal tillsammans med Kvinnojouren Blenda med start på partnerskapet/avtalet den 1 januari 2021”. På det förslaget fördes ingen diskussion med oss socialdemokrater utan det enda som sades var avslag och det stöddes av alla fem partier i den moderatledda majoriteten.

Annons

I majoritetens långa artikeln i Smålandsposten den 10 december försökte jag hitta någonstans i texten där det står att majoriteten vill ha ett avtal med kvinnojouren.

Tyvärr så nämner den moderatledda majoriteten det inte någonstans i den långa texten. Så min fråga som jag ställde i min debattartikel den 8 december kvarstår. Kommer den moderatledda majoriteten teckna ett avtal Kvinnojouren Blenda?

För oss Socialdemokrater är det självklart att Växjö kommun ska ha ett avtal med Kvinnojouren Blenda och jag finner det mycket märkligt att den moderatledda majoriteten inte kan stå bakom det.

Tomas Thornell, kommunalråd i opposition (S)

Tomas Thornell (S) skriver en replik om kvinnojouren Blenda.
Tomas Thornell (S) skriver en replik om kvinnojouren Blenda.Foto: Lennart Ernstsson
Annons
Annons
Annons
Annons