Annons
Nyheter

Mirjam är fångad i drömvärlden

Drömmens värld är en märklig och kraftfull plats. Men är det möjligt att ta sig in i den, på riktigt? Och kan man i så fall komma loss? I Bandet som inte får brista, som är en fristående fortsättning på Tornrummets hemlighet (2008), är frågorna centrala.
Nyheter • Publicerad 28 augusti 2014
Foto: 
Niklas Janz.
Niklas Janz.Foto: 

Mirjam är försvunnen och Linda försöker vårda hennes hemlighet, den om de mystiska skrivböckerna och vart de kan ha fört henne. Oron och saknaden gör dock att hon involverar Mirjams föräldrar, och snart ger de sig av på en farlig resa för att söka efter Mirjam.

På en noggrant beskrivande prosa varvar Niklas Janz Lindas vardag och Mirjams upplevelser i drömvärlden som fångat henne. Replikskiftena med föräldrarna driver hela tiden på framåt och det delade upplägget ger berättelsen en stadig stomme. Närheten i Mirjams partier är dock svagare.

Annons

Det är ett intressant och avancerat projekt Janz tagit sig för. Till stora delar är hans balansgång mellan vakenvärlden och drömvärlden väldigt spännande, men som helhet är berättelsen lite överlastad.

JONNA FRIES

Bandet som inte får brista

Författare: Niklas Janz

Förlag: Alfabeta

Ålder: Tonår

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons