Annons
Nyheter

Vilda tant Harriets minnesbilder

En berättelse om något som hänt kan ta sig ut på många vis. Avsmalnad ner till det viktigaste, noggrann och trogen varje detalj, eller vildsint skarvad så att spänningen inte sinar en sekund. Allt det där får Judit lära sig när hon kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet.
Nyheter • Publicerad 5 juni 2014
Foto: 
Foto: 

Egentligen är Charlotta Lannebos bok Judit och tant Harriet en berättelse om just själva sommarlovet. Pappa och Judit har som vanligt varit på landet, men varje dag har Judit smugit iväg till en gammal tant, som rymt från ett ålderdomshem, varit sjöman, formel 1-förare, guldgruvesprängare?...

Bettina Johansson illu­strerar Judits besök hos den vilda och lynniga Harriet med ivriga linjer och nätta skuggor. Bilderna passar bra ihop med Lannebos intensiva text. Den bygger mycket på dialog och flyter fram lätt, men den är alltför pepprad med Harriets vilda minnesbilder. Trots många skratt och en fyndig inramning om berättarteknik, blir det helt enkelt lite tröttsamt med alla hennes storslagna uppräkningar.

Annons

JONNA FRIES

Judit och tant Harriet

Författare: Charlotta Lannebo

Illustratör: Bettina Johansson

Förlag: Rabén & Sjögren

Ålder: 6–9 år

Läs också: Borttappat: Katt, kompis, kalsong av Elin Lindell.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons