Annons
Nyheter

David Nicholls: Vi

David Nicholls skriver underhållande och lättsamt. Samtidigt skriver han om svåra saker, om ganska förskräckliga övertramp som förälder, om vidriga äktenskapliga gräl, om kärlek som inte räcker till.
Nyheter • Publicerad 18 november 2014
Foto: 

David Nicholls förförde läsare och kritiker med sin roman En dag. Romantisk och finstämd feelgod som utspelade sig under samma dag i flera år. En tragikomisk kärlekshistoria om ett lagom omaka par. En dag blev Hollywoodfilm och jag ska äta min syntetiska leopardhatt från Myrorna om inte David Nicholls nya bok Vi också blir det. Vi är lika finstämd, lika tragikomisk och utforskar samma tema. En långvarig kärleksrelation, den här gången sedd i backspegeln och med betydligt äldre huvudpersoner. Berättelsen är filmisk. En familjeresa genom Europa med ovälkomna avvikelser, tillbakablickar till ungdom och ny förälskelse. Återblickar som leder oss fram till där vi är nu. På tåg och hotellrum i Paris, Amsterdam och Venedig. 

Douglas, Connie och deras artonårige son ska göra en sista resa tillsammans innan sonen flyttar hemifrån. Samtidigt ska Douglas rädda sitt sönderfallande äktenskap. 

Annons

David Nicholls skriver underhållande och lättsamt, det är bara ljuvligt och inte det minsta ansträngande att läsa honom. Samtidigt skriver han om svåra saker, om ganska förskräckliga övertramp som förälder, om vidriga äktenskapliga gräl, om kärlek som inte räcker till. Mänskliga men kanske oförlåtliga fel och brister ges stort utrymme, samtidigt är det skildrat med varm och lätt hand. Och med mycket humor. Här finns lycka också, massor. Och sorg. Inte sentimentalt, bara så där lagom så jag blir mjuk i hjärtat och gråter en rimlig skvätt när boken är slut. Innan dess har jag skrattat också, högt och många gånger. 

Camilla Carnmo

Vi

Författare: David Nicholls

Förlag: Printz publishing

Mathilda Muul
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons