Annons
Nyheter

Gustav Almestad, Annika Beijbom: #prataomdet

Ett twitterinlägg blev början på en lavin av ord. Johanna Koljonen skrev 140 tecken om händelser i gråzonen mellan övergrepp och frivilligt sex. Twitter hakade på.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2012

Ett twitterinlägg blev början på en lavin av ord. Johanna Koljonen skrev 140 tecken om händelser i gråzonen mellan övergrepp och frivilligt sex. Twitter hakade på. Sedan kom bloggposter, artikelserier, en hemsida. Nu har #prataomdet också blivit en bok. Den fysiska pappersboken frodas trots allt än. Boken #prataomdet samlar på åttio sidor en mängd korta texter från #prataomdets liv på nätet och tidningar. Behövs en bok, när allting redan finns samlas på nätet. Jo, det kan nog göra det. Här finns ett urval. Boken kan man spara och bläddra i. Surfplattor är inte i allas ägo. Fast boken finns även som e-bok.

Jag gillar urvalet, här finns mycket att känna igen sig i, för ja, såklart har vi alla befunnit oss i gråzonen mellan villigt, frivilligt, motvilligt, påvtvingat sex. Det finns så mycket att prata om. Skribenterna som gör det är så modiga. Kanske allra mest de som vågar se att de själva tvingat eller tjatat till sig sex. Många vittnar om lättnaden som kommer av att det finns en möjlighet att sätta ord på känslor. Ord – och forum. Mottagare. Att i fysisk form dokumentera denna våg av samtal är bra. Det är viktiga ord, värda att spara.

#prataomdet

Redaktör: Gustav Almestad, Annika Beijbom

Förlag: Kalla kulor

Camilla Carnmo
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons